Σημαντική ανάπτυξη του online στοιχήματος προβλέπει έκθεση της IBIA

Η IBIA (International Betting Integrity Association) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έκθεσης, η οποία προχωρά σε προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς τυχερών παιχνιδιών σε διαφορετικούς τομείς. Η έκθεση ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών H2 Gambling Capital και προβλέπει μεγάλη ανάπτυξη έως το 2025, ειδικά σε τομείς όπως τα online τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα.

Η έκθεση, μάλιστα, αναφέρει σε κάποια σημεία, όχι μόνο τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην αγορά τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο, αλλά και τις ευκαιρίες που θα φέρει τα επόμενα χρόνια, ειδικά στον online τομέα.

 

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της IBIA

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα ετήσια έσοδα της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών θα αγγίξουν τα 88 δις ευρώ έως το 2025. Τα έσοδα αυτά θα προέλθουν από τα online και επίγεια τυχερά παιχνίδια, αλλά αποκλειστικά από νόμιμες εταιρείες. Η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη, αφού κατά το 2019, τα έσοδα παρέμειναν στα 61 δις ευρώ.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα σημειωθεί στο στοίχημα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η ανάπτυξη του στοιχήματος θα αγγίξει το 6,3% τα επόμενα πέντε χρόνια. Από την άλλη, τα παιχνίδια καζίνο θα αναπτυχθούν κατά 3%, το bingo κατά 4,1% και οι λοταρίες κατά 2,3%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση ανάμεσα στο επίγειο και online στοίχημα. Το τελευταίο αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία στον επίγειο τομέα, και έχει ήδη ξεπεράσει για πρώτη φορά σε έσοδα το επίγειο στοίχημα. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας και προβλέπεται ότι το 2025 ο online τομέας θα εξασφαλίσει έσοδα 51 δις ευρώ, ενώ ο επίγειος 37 δις ευρώ.

Η έκθεση, τέλος, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των νόμιμων και ρυθμισμένων αγορών τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός των νόμιμων αγορών, εις βάρος των παράνομων, καθώς χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο αποφασίζουν να κάνουν το σχετικό βήμα. Ήδη, έχει σημειωθεί αύξηση του μεριδίου των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών (από 57,7% το 2012, σε 73,6% το 2020) και αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη (76,6%) έως το 2025.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.