Αυστραλία: Επίσημη απαγόρευση στοιχηματισμού στις λοταρίες

Την προηγούμενη εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Αυστραλίας υπερψήφισε το νέο νόμο που απαγορεύει την παροχή υπηρεσιών στοιχηματισμού σε λοταρίες. Η απαγόρευση αυτή βρισκόταν μήνες στα χαρτιά, αλλά πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι από το νέο χρόνο, καμία από τις ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιείται νόμιμα στην Αυστραλία δε θα μπορεί να επιτρέπει στα μέλη της να στοιχηματίζουν σε αποτελέσματα λοταριών, είτε διεξάγονται στην Αυστραλία είτε στο εξωτερικό.

 

Καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις αυστραλιανές λοταρίες

Το ζήτημα για την απαγόρευση στοιχηματισμού στις λοταρίες προέκυψε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων που πουλούσαν λαχνούς για λοταρίες, όπως πρακτορεία Τύπου, pubs και σύλλογοι. Οι επιχειρήσεις αυτές πωλούν τους λαχνούς σε υψηλότερες τιμές, καθώς έχουν περισσότερα έξοδα από τις online επιχειρήσεις. Και, εξαιτίας αυτής της διαφοράς στην τιμή, πολλοί Αυστραλιανοί παίχτες προτιμούσαν να στοιχηματίζουν online στα αποτελέσματα των ίδιων λοταριών, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο.

Η προστασία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ήταν και ο βασικότερος σκοπός του νέου νόμου, ο οποίος δεν επιτρέπει πια τον στοιχηματισμό στα αποτελέσματα λοταριών.

 

Θετικές οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων

Την υπερψήφιση του νόμου επικρότησε ο CEO της Ένωσης Λοταριών και Πρακτορείων Τύπου Αυστραλίας, Adam Joy, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι η απόφαση θα προστατέψει τις επιχειρήσεις από τις “δευτερεύουσες” λοταρίες (αυτές που επιτρέπουν τον στοιχηματισμό στα αποτελέσματα) και πως κλείνει επιτέλους το παραθυράκι που εκμεταλλεύονταν πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες. Παράλληλα, κάλεσε όλες τις στοιχηματικές ιστοσελίδες να πάψουν άμεσα να προσφέρουν υπηρεσίες στοιχηματισμού στα αποτελέσματα λοταριών.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Επικοινωνιών της Αυστραλίας (και αρμόδιος για την υπόθεση), Mitch Fifield, δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα προστατέψει περισσότερες από 4.000 μικρές επιχειρήσεις.

Από την άλλη, η εταιρία Lottoland Australia, η οποία προσφέρει υπηρεσίες στοιχηματισμού σε λοταρίες, δήλωσε ότι δε σκοπεύει προς το παρόν να αποσύρει τα προϊόντα της και πως θα αναζητήσει τρόπους να τα εξελίξει, προκειμένου να μην υπάγονται στο νέο νόμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.