Σουηδία: Πρόστιμο στην ιστοσελίδα στοιχήματος Bet365 για στοιχηματισμό σε αγώνα ανηλίκων

Η ιστοσελίδα στοιχήματος της Bet365 που λειτουργεί νόμιμα στη Σουηδία υπέπεσε σε παράβαση του νόμου της χώρας, σχετικά με τις δυνατότητες στοιχηματισμού σε αγώνες ανηλίκων, και καλείται τώρα να πληρώσει ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ. Το πρόστιμο βεβαιώθηκε από την Spelinspektionen, τη ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, προς τη διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας της Bet365 στη Σουηδία, Hillside Sports.

H συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, δεν αποτελεί την πρώτη παράβαση της Bet365 στον εν λόγω τομέα. Τον Ιούνιο του 2019, η στοιχηματική ιστοσελίδα τιμωρήθηκε ξανά για τον ίδιο λόγο, μαζί με άλλες ιστοσελίδες, επειδή προσέφεραν στοιχήματα σε αγώνες ανηλίκων. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, όμως, υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι του αγώνα δεν είχαν ξεκαθαρίσει ότι συμμετείχαν ανήλικοι.

 

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης στοιχηματισμού σε αγώνα ανηλίκων

Η Bet365 καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, επειδή προσέφερε στην ιστοσελίδα της έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Sodra Västergötlands Fotbollförbund. Πρόκειται για τον αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες που, σύμφωνα με την Spelinspektionen είχαν στο ρόστερ τους αρκετούς ανήλικους παίχτες.

Δεδομένης της συμμετοχής ανηλίκων στον αγώνα, η προσφορά στοιχημάτων απαγορεύεται από τον σουηδικό νόμο και για αυτό το λόγο η Spelinspektionen παρενέβη και τιμώρησε την Bet365. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας στοιχημάτων υποστηρίζουν ότι δε γνώριζαν για τη συμμετοχή ανηλίκων στον αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι δε μπορούσαν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την ηλικία των παιχτών, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε τόσο μικρές διοργανώσεις. Η έφεση της Bet365, πάντως, δεν είχε τύχη και τώρα καλείται να πληρώσει το πρόστιμο.

Η Bet365, τέλος, είχε τιμωρηθεί και το 2019 για παρόμοιο περιστατικό και από τότε αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει στοιχήματα σε διοργανώσεις που χαρακτηρίζονται U21, U22 και U23. Ωστόσο, επιμένει ότι σε αγώνες μικρών διοργανώσεων δεν υπάρχει τρόπος να μαθαίνει κανείς τις ηλικίες των παιχτών, αφού δεν προσφέρονται τέτοιου είδους πληροφορίες.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.