Ανανέωση του νόμου περί στοιχήματος ετοιμάζεται στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία ετοιμάζεται να μεταμορφώσει την αγορά νόμιμου στοιχήματος με δύο νέους νόμους, οι οποίοι αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες εβδομάδες και να βάλουν τέλος σε μια σειρά ελλείψεων και παραβλέψεων που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία της. Οι δύο νέοι νόμοι θα αναβαθμίσουν τους αντίστοιχους του 2013 που, ναι μεν δημιούργησαν μια σύγχρονη αγορά νόμιμου στοιχήματος (επίγειου και online), αλλά χαρακτηρίζονται από τεράστιες ελλείψεις.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην Ιρλανδία δεν έχει προβλεφθεί η δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, με αποτέλεσμα η αγορά να αυτορυθμίζεται και μεγάλο μέρος της σωστής λειτουργίας της να πέφτει στους ώμους των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών!

 

Οι αλλαγές που θα φέρουν οι δύο νόμοι

Οι δύο νόμοι αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, με τη μορφή νομοσχεδίων, τις επόμενες εβδομάδες στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας. Θα αποτελούν αναβαθμισμένες εκδοχές των δύο προηγούμενων νόμων και θα αποτελούν τη μεγαλύτερη νομική μεταρρύθμιση στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών από το 1956. Ήδη, μια ομάδα υπουργών εργάζεται για τη δημιουργία των νομοσχεδίων.

Προς το παρόν, βέβαια, οι πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια είναι ελάχιστες. Ένα, όμως, είναι σίγουρο: ότι θα προβλέπουν τη δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, που θα φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τον έλεγχο των εταιρειών στοιχήματος και την προστασία των παιχτών. Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη Αρχή θα χρηματοδοτείται μέσω μιας υποχρεωτικής οικονομικής συνδρομής των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Παράλληλα, οι αλλαγές θα διευκολύνουν μια σειρά από διαδικασίες, όπως αυτή για την απόκτηση άδειας από τις στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης, θα περιλαμβάνουν και μια σειρά από ρυθμίσεις για τη λειτουργία λοταριών και επίγειων μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.