Προς νομιμοποίηση του στοιχήματος οδεύει το Ουζμπεκιστάν

Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν ανακοίνωσε προς προσανατολίζεται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος, με σκοπό να ελέγξει την αγορά και να μειώσει τα περιστατικά παράνομου στοιχηματισμού, αλλά και να ενισχύσει την ανοδική πορεία του ποδοσφαίρου. Η πρόταση της κυβέρνησης έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο της χώρας και οι βουλευτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και να θέσουν σε ισχύ το νόμο εντός των επόμενων δύο χρόνων.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος κάνουν λόγο για άνοιγμα της αγοράς μέσα στο 2021, αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί και δεν υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις.

 

Τα σχέδια του Ουζμπεκιστάν για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα περιλαμβάνουν ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη θέσπιση βάσεων για τη λειτουργία της αγοράς. Όπως συμβαίνει και σε άλλες ανοιχτές αγορές, δικαίωμα λειτουργίας στην αγορά θα έχουν μόνον όσες εταιρείες καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία από τις απαραίτητες άδειες νόμιμης λειτουργίας. Οι εταιρείες αυτές, φυσικά, θα πρέπει να καλύπτουν κάποιες αυστηρές προϋποθέσεις και να πληρώνουν φόρους στο Δημόσιο.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί στη λειτουργία των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών, προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι, αλλά και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Η πρώτη ανακοίνωση που πραγματοποίησε η κυβέρνηση, τέλος, δεν αναφέρει το online στοίχημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται η νομιμοποίησή του.

 

Οι λόγοι για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Προς το παρόν, το στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στο Ουζμπεκιστάν. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι επιθυμούν τη νομιμοποίησή του, προκειμένου να πετύχουν δύο στόχους. Ο πρώτος είναι ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της αγοράς, η οποία μαστίζεται από παράνομα τυχερά παιχνίδια. Και ο δεύτερος είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ανοδική πορεία του ποδοσφαίρου της χώρας, κάτι που θεωρείται δεδομένο, μόλις οι φίλαθλοι αποκτήσουν τη δυνατότητα στοιχηματισμού και εμπλακούν ακόμη πιο έντονα στο πρωτάθλημα της χώρας τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.