Συνήγορο Καταναλωτή για τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών ζητά το BGC

Το αγγλικό BGC (Betting and Gaming Council) ζήτησε επίσημα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δημιουργήσει ένα νέο ρυθμιστικό όργανο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, το οποίο θα έχει τα ίδια καθήκοντα που έχει και ο γνωστός σε όλους Συνήγορος Καταναλωτή. Το νέο όργανο θα αποτελεί ουσιαστικά Συνήγορο Καταναλωτή των παιχτών του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και θα αναλαμβάνει τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στους παίχτες και τις νόμιμες εταιρείες.

Βέβαια, τέτοια όργανα λειτουργούν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αναπτύξει εργαλεία, μέσω των οποίων οι παίχτες μπορούν να τοποθετούν καταγγελίες και να ζητούν διαμεσολάβηση. Ωστόσο, σύμφωνα με το BGC, η δημιουργία ενός Συνηγόρου Καταναλωτή ειδικά για τα τυχερά παιχνίδια θα απλοποιούσε τις διαδικασίες και θα ευνοούσε τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών.

 

Η πρόταση του BGC για Συνήγορο Καταναλωτή

Η πρόταση του BGC προς την αγγλική κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας που θα λειτουργεί όπως και η γνωστή του Συνηγόρου Καταναλωτή. Η νέα υπηρεσία θα ειδικεύεται στα τυχερά παιχνίδια και κάθε νόμιμη εταιρεία στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών θα είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται στις αποφάσεις της. Επιπλέον, θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όσους παίχτες έχουν παράπονα από την εξυπηρέτησή τους.

Η πρόταση για τη δημιουργία του Συνηγόρου Καταναλωτή στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πάντως, δεν αποτελεί νέα ιδέα. Κάτι παρόμοιο προτάθηκε και πριν δύο χρόνια από τον αντιπρόεδρο των Εργατικών στο Κοινοβούλιο, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες προτάσεις για τη δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Υπέρ της δημιουργίας ενός Συνηγόρου Καταναλωτή, τέλος, δεν τάσσεται μόνο το BGC, αλλά και κάποιες από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του BGC έλαβε σχεδόν αμέσως τη στήριξη της Flutter Entertainment (ιδιοκτήτριας των Paddy Power και BetFair μεταξύ άλλων), μα και άλλων στοιχηματικών εταιρειών.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.