Σε αυξημένα στοιχηματικά έσοδα ελπίζει η Ρωσία

Οι ρωσικές Αρχές υπολογίζουν πως τα έσοδα που προκύπτουν από την αγορά του στοιχήματος θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να μιλάνε μάλιστα για διπλασιασμό του τζίρου έως το 2022! Η ρωσική αγορά του στοιχήματος βρίσκεται μπροστά σε δύο τεράστιες προκλήσεις, τις οποίες οι αρμόδιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο: το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το στοίχημα και το Μουντιάλ του 2018, το οποίο διοργανώνεται στη Ρωσία.

Φυσικά, τα πρώτα θετικά σημάδια έχουν ήδη εμφανιστεί, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη χώρα.

 

Προβλέψεις για διπλασιασμό του τζίρου

Η σημερινή αγορά του στοιχήματος στη Ρωσία έχει τζίρο γύρω στα 677 δις ρούβλια. Πρόκειται για ένα ποσό που προκύπτει συνυπολογίζοντας κάθε είδους στοιχηματισμό – ακόμη και αυτόν σε μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, λοιπόν, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες, να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του ρωσικού Μουντιάλ και να φτάσει στα διπλάσια επίπεδα έως το 2022.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουν οι ρωσικές Αρχές τις επερχόμενες προκλήσεις, στον τομέα της διοργάνωσης του Μουντιάλ και στον τομέα της ρύθμισης της αγοράς.

 

Θωράκιση της αγοράς στοιχήματος

Το βασικότερο πρόβλημα που έχουν μπροστά τους οι ρωσικές Αρχές είναι το παράνομο στοίχημα – αυτό που διεξάγεται μέσω εταιρειών χωρίς άδεια, οι οποίες δεν πληρώνουν φόρους στο ρωσικό Δημόσιο. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ποσοστό του παράνομου στοιχήματος βρίσκεται κοντά στο 35%. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των 677 δις του τζίρου δεν φορολογείται.

Για να καταπολεμήσουν το παράνομο στοίχημα, λοιπόν, οι ρωσικές Αρχές προσανατολίζονται σε πιο αυστηρά μέτρα. Τέτοια μέτρα, όπως το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων στοιχημάτων χωρίς άδεια, έχουν ήδη ληφθεί. Ωστόσο, υπάρχει η σκέψη να συμπληρωθούν και με το μπλοκάρισμα υπηρεσιών VPN, υπηρεσιών που επιτρέπουν στους παίχτες να κρύβουν τα στοιχεία τους και να βρίσκουν παραθυράκια στο μπλοκάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αποτελεσματική καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος είναι το… στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουν οι ρωσικές Αρχές, όχι μόνο εν όψει του Μουντιάλ, αλλά και σε βάθος χρόνου, ώστε να εξασφαλίσουν την επιβίωση μιας υγιούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.