Νέες καθυστερήσεις για το νομοσχέδιο περί στοιχήματος στη Βραζιλία

Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές της Βραζιλίας είχαν ανακοινώσει ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα άνοιγε και θα ρύθμιζε τη στοιχηματική αγορά της χώρας (το περίφημο νομοσχέδιο 186), νέες διαφωνίες και νομικά προβλήματα θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βραζιλιάνικων ΜΜΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως το 2018, αφού το νέο νομοσχέδιο δεν βρέθηκε προς ψήφιση στη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι ρυθμίσεις του νέου νόμου έχουν κολλήσει, όπως φαίνεται, στην συνταγματική επιτροπή της χώρας και δεν πρόκειται να κατατεθούν στη Γερουσία τις επόμενες ημέρες.

 

Διαφωνίες στην συνταγματική επιτροπή

Αναλυτικότερα, η συνταγματική επιτροπή της Βραζιλίας δεν ενέκρινε το νομοσχέδιο, όπως αναμενόταν, καθώς επιθυμεί κάποιες αλλαγές. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα “αγκάθια” στο νομοσχέδιο αφορούν στη φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών και στη διάθεση παιχνιδιών με φρουτάκια, καθώς τα μέλη της επιτροπής επιθυμούν συνεργασία των εταιρειών του εξωτερικού με βραζιλιάνικες εταιρείες, οι οποίες θα φορολογούνται με συντελεστή 30%, και περιορισμό της παρουσίας παιχνιδιών με φρουτάκια εκτός των καζίνο.

Τα μέλη της επιτροπής αναζητούν λύση στα παραπάνω σημεία, ενώ ταυτόχρονα διεξάγουν έρευνες, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της επέκτασης του τζόγου στη χώρα. Και, όπως φαίνεται, οι απαραίτητες διαδικασίες δε θα ολοκληρωθούν άμεσα.

 

Το μέλλον του νομοσχεδίου

Για να φτάσει εγκεκριμένο στη Γερουσία της Βραζιλίας, το νομοσχέδιο 186 χρειάζεται 14 θετικές ψήφους από τα 27 μέλη της συνταγματικής επιτροπής. Ωστόσο, 12 από τα μέλη δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να το εγκρίνουν στην παρούσα μορφή του. Έπειτα, θα πρέπει να υπερψηφιστεί και στη Γερουσία της Βραζιλίας, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, μέσα στο 2018.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.