Αύξηση του mobile στοιχήματος δείχνει νέα έκθεση στο Ηωνμένο Βασίλειο

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσής της, σχετικά με τομείς συμμετοχής στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση του 2017, οι Άγγλοι παίχτες που προτιμούν να στοιχηματίζουν και να παίζουν από το κινητό τους έχουν αυξηθεί.

Παράλληλα, η έκθεση ασχολείται και με επιμέρους τομείς της αγοράς, όπως οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και οι μέθοδοι διαφημιστικής προώθησης εταιρειών και υπηρεσιών στοιχήματος.

 

Αύξηση χρήσης των κινητών

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της UKGC, λοιπόν, οι παίχτες που προτιμούν να στοιχηματίζουν ή να παίζουν σε οποιοδήποτε διαδικτυακό τυχερό παιχνίδι μέσω του κινητού τους αυξήθηκαν μέσα στο 2017. Πλέον, το ποσοστό που παίζει μέσω κινητού αγγίζει το 51% του συνόλου – πρόκειται για μεγαλύτερο ποσοστό, σε σχέση με το 43% του 2016.

Το συγκεκριμένο εύρημα, μάλιστα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ίδια έρευνα δείχνει πως η συνολική συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια (επίγεια και online) στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 3% το 2017 και δεν ξεπερνά πλέον το 45%.

 

Στοιχεία για προβλήματα εθισμού στον τζόγο

Στην ίδια έρευνα, η UKGC διερευνά και τα ποσοστά των παιχτών εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόλις το 0,8% των παιχτών παραδέχεται ότι έχει εθισμό στον τζόγο, ενώ το 6% των παιχτών έχει ζητήσει τουλάχιστον μία φορά αποκλεισμό τους από ιστοσελίδες στοιχήματος και καζίνο μέσα στο 2017. Από όσους, πάντως, συνεχίζουν να παίζουν κανονικά, μόνο το 35% γνωρίζει τη δυνατότητα και τις συνθήκες αυτοαποκλεισμού.

Σύμφωνα, τέλος, με εκπρόσωπο της UKGC, η νέα έκθεση αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για την προστασία των παιχτών του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα, αφού προσφέρει μια αναλυτική ματιά, όχι στους τρόπους λειτουργίας της αγοράς, αλλά στην εικόνα που έχουν για αυτή οι παίχτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.