35 επαγγελματίες παίχτες των eSports τιμώρησε λόγω στοιχηματισμού η ESIC

H ESIC (Esports Integrity Commission), η αρμόδια Αρχή διαφύλαξης της ακεραιότητας των eSports, αποφάσισε να τιμωρήσει με αποκλεισμό 35 συνολικά παίχτες, μετά από μια σειρά ερευνών, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στοιχημάτιζαν σε αγώνες, παρά τη ρητή απαγόρευση που ισχύει. Οι παίχτες που κρίθηκαν ένοχοι από την ESIC αποκλείστηκαν από κάθε επίσημη διοργάνωση, για διάστημα 12 έως 60 μηνών και οι φάκελοί τους θα παραδοθούν και στις διωκτικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Θυμίζουμε ότι, όπως και σε άλλα αθλήματα, έτσι και στα eSports οι παίχτες απαγορεύεται να στοιχηματίζουν σε επίσημες διοργανώσεις. Σύμφωνα με την ESIC, μάλιστα, κάποιοι από τους παίχτες στοιχημάτιζαν και σε αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν, μερικές φορές και κατά της ομάδας τους, εγείροντας έτσι υποψίες και για χειραγώγηση αγώνων.

 

Οι αποφάσεις της ESIC για τις τιμωρίες των παιχτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ESIC τιμωρήθηκαν συνολικά 35 επαγγελματίες παίχτες των eSports, εξαιτίας του γεγονότος ότι στοιχημάτιζαν σε επίσημες διοργανώσεις. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους παίχτες και οι τιμωρίες τους χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

Συγκεκριμένα, οι 23 παραβάσεις ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, για στοιχηματισμό γενικά σε αγώνες eSports. Οι παίχτες που κρίθηκαν ένοχοι τιμωρήθηκαν με 12μηνο αποκλεισμό. 2 παραβάσεις ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, για περιστασιακό στοιχηματισμό σε αγώνες που συμμετείχαν οι ίδιοι οι παίχτες και οι παραβάτες τιμωρήθηκαν με 24μηνο αποκλεισμό. Μία παράβαση ανήκει στην τρίτη κατηγορία, για συχνό στοιχηματισμό σε αγώνες των ίδιων των παιχτών και η τιμωρία αγγίζει τον 36μηνο αποκλεισμό. Τέλος, 6 παραβάσεις ανήκουν στην τέταρτη κατηγορία, για περιστασιακό στοιχηματισμό ενάντια στην ομάδα του παίχτη, και τιμωρήθηκαν με 48μηνο αποκλεισμό και 3 παραβάσεις στην πέμπτη, για συχνό στοιχηματισμό ενάντια στην ομάδα, και τιμωρήθηκαν με 60μηνο αποκλεισμό.

Η ESIC, τέλος, μοίρασε μια ακόμα σειρά τιμωριών σε επαγγελματίες παίχτες των eSports για παραπτώματα μικρότερης βαρύτητας, όπως η εκμετάλλευση bugs στα συστήματα των παιχνιδιών για να κερδίσουν αθέμιτο πλεονέκτημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.