Μπλοκάρισμα των στοιχηματικών ιστοσελίδων του εξωτερικού ζητούν στην Ινδία

Μπορεί στην Ινδία το online στοίχημα να απαγορεύεται στο σύνολό του, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες Αρχές προέρχεται από τις εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού, οι οποίες συνεχίζουν να δέχονται πελάτες από τη χώρα. Το πρόβλημα αυτό ανέδειξε για μια ακόμη φορά η ινδική AIGF (All India Gaming Federation), η οποία ζητά από τις Αρχές να αναλάβουν δράση και να μπλοκάρουν την πρόσβαση και τις συναλλαγές με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Η AIGF, βέβαια, επικεντρώνεται αποκλειστικά στις στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, θέλοντας παράλληλα να ενισχύσει (και με απώτερο σκοπό να νομιμοποιήσει) τις τοπικές ιστοσελίδες στοιχήματος. Για αυτό το λόγο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εταιρείες του εξωτερικού, ενώ παράλληλα προτείνει τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στη χώρα.

 

Το πρόβλημα του παράνομου online στοιχήματος στην Ινδία

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος στην Ινδία απαγορεύει το online στοίχημα, πολλές από τις εταιρείες του εξωτερικού δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ινδούς παίχτες. Σύμφωνα με την AIGF, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική, όχι μόνο είναι αντίθετη προς τους ισχύοντες νόμους, αλλά κρύβει και εθνικούς κινδύνους, καθώς ανεξέλεγκτο χρήμα εξέρχεται από τη χώρα. Και, φυσικά, τονίζεται ότι η λειτουργία μιας ανεξέλεγκτης αγοράς στοιχήματος αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εθισμού στον τζόγο.

Για αυτό το λόγο, η AIGF ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας να προχωρήσει σε αποτελεσματικότερα μέτρα κατά των εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού, μπλοκάροντας τη δυνατότητα συναλλαγών με αυτές. Παράλληλα, όμως, ζητά και να εξεταστεί η νομιμοποίηση μιας αγοράς online στοιχήματος, στην οποία θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά ινδικές εταιρείες. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει η AIGF, οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούν να ελέγχουν την αγορά και να προστατεύουν τους παίχτες, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζουν και πολύτιμα έσοδα μέσω της φορολογίας.

Μην ξεχνάτε πως στα μέσα του καλοκαιριού η αρμόδια επιτροπή νόμων πρότεινε νομιμοποίηση του στοιχήματος της χώρας.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.