Για χειραγώγηση αγώνων τιμωρήθηκε από την Darts Regulation Authority ο Kyle McKinstry

Ο Βορειοϊρλανδός παίχτης Kyle McKinstry, που έχει διακριθεί στα βελάκια, τιμωρήθηκε από την αρμόδια Αρχή DRA (Darts Regulation Authority), εξαιτίας κάποιων περιστατικών χειραγώγησης αγώνων. Ο McKinstry κρίθηκε ένοχος για δύο περιστατικά χειραγώγησης αγώνων, αλλά και για άρνηση να συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση.

Η υπόθεση του McKinstry άνοιξε, μετά την ανακοίνωση των ύποπτων περιστατικών που εντόπισε στα βελάκια η IBIA (International Betting Integrity Association), η οποία εντόπισε ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού σε δύο αγώνες του παίχτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο McKinstry συμμετείχε στη χειραγώγηση των αγώνων του, που διεξήχθησαν τον Απρίλιο και το Μάιο του 2020.

 

Η υπόθεση χειραγώγησης του McKinstry

Αρχικά, η IBIA εντόπισε κάποια ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού σε συγκεκριμένους αγώνες στα βελάκια, στα οποία συμμετείχε ο McKinstry και ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να εμβαθύνουν στην υπόθεση. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε ότι ο McKinstry όντως συμμετείχε στη χειραγώγηση των αγώνων και επηρέασε το αποτέλεσμα για σκοπούς στοιχηματικής απάτης.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με αποκλεισμό από κάθε επίσημη διοργάνωση. Αρχικά, ο παίχτης από τη Βόρεια Ιρλανδία τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 6 ετών, αλλά σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 18 μήνες, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις έρευνες.

Ο ίδιος ο παίχτης, τέλος, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα δύο περιστατικά χειραγώγησης, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα τραγικό λάθος που έκανε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, το οποίο μετανιώνει.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.