Ενισχύει τις προσπάθειες καταπολέμησης παράνομου στοιχηματισμού η Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να εφαρμόσει στον ισχύοντα νόμο περί στοιχήματος, προκειμένου να εμποδίσει πιο αποτελεσματικά τον παράνομο στοιχηματισμό που ανθεί στη χώρα.

Η Ουγγαρία έχει νομιμοποιήσει το online στοίχημα, αλλά ελάχιστες από τις στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού είναι διατεθειμένες να αιτηθούν για μία από τις άδειες, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παράνομα. Για αυτόν τον λόγο, οι αρμόδιοι προσανατολίζονται σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση του παράνομου στοιχηματισμού.

 

Τα νέα μέτρα της ουγγρικής κυβέρνησης

Από τη στιγμή που το μπλοκάρισμα των στοιχηματικών ιστοσελίδων που έχει εφαρμόσει η Ουγγαρία δε μοιάζει να έχει ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μπλοκάρουν και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στο νόμο περί στοιχήματος έχει σκοπό να απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας τις συναλλαγές με μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες.

Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη κι αν βρίσκουν εναλλακτικές μεθόδους να επισκέπτονται τις μπλοκαρισμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι παίχτες από την Ουγγαρία δε θα μπορούν να πραγματοποιούν καταθέσεις και αναλήψεις στους λογαριασμούς τους.

 

Η εικόνα της ουγγρικής στοιχηματικής αγοράς

Αν και το στοίχημα (και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια) είναι νόμιμο από το 1991 στην Ουγγαρία, η εικόνα της αγοράς είναι κατά κύριο λόγο μονοπωλιακή, στο επίγειο και στο online στοίχημα. Το μονοπώλιο εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια η κρατική Szerencsejáték Zrt., αλλά πρόσφατα οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να επιτρέψουν και σε εταιρείες του εξωτερικού να διεκδικήσουν μία από τις άδειες online στοιχήματος.

Ωστόσο, οι όροι νόμιμης δραστηριοποίησης στην αγορά της Ουγγαρίας έχουν κριθεί ιδιαίτερα αυστηροί και καθόλου συμφέροντες από τις στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες αγνοούν τις άδειες και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα.

Η πρώτη αντίδραση των ουγγρικών Αρχών ήταν να μπλοκάρουν τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, αλλά το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποδείχθηκε επαρκές, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να προσανατολίζονται τώρα σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.