Εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση των στοιχηματικών απατών ενέκρινε η Ισπανία

Η εθνική επιτροπή καταπολέμησης της στοιχηματικής απάτης και της χειραγώγησης του αθλητισμού της Ισπανίας, η COBFAD, ενέκρινε πρόσφατα ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τη σεζόν 2020-2021. Το νέο σχέδιο θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και θα επιβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και από το υπουργείο Υποθέσεων Καταναλωτών. Παράλληλα, στην εφαρμογή του θα συνεισφέρει και η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς της Ισπανίας, η DGOJ, ενώ σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση θα βρίσκεται η Αστυνομία.

Στο νέο εθνικό σχέδιο, τέλος, θα συμμετάσχουν και οι κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία, όπως οι Bet365, Sportium και GVC Holdings.

 

Τι προβλέπει το νέο εθνικό σχέδιο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της COΝFAD, το νέο εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της στοιχηματικής απάτης και της χειραγώγησης αγώνων θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: ανάλυση και διάγνωση, ενημέρωση και πληροφόρηση, έλεγχος και εποπτεία και μελέτη των ισχυόντων νόμων.

Στο νέο αυτό σχέδιο συμμετέχουν φορείς από όλους τους εμπλεκόμενους τομείς. Οι αρμόδιοι (υπουργεία και ρυθμιστικές Αρχές) θα συντονίσουν τις προσπάθειές τους με την Αστυνομία, ενώ σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο θα παίξουν και οι φορείς των αθλημάτων (από τη La Liga στο ποδόσφαιρο έως τη Royal Spanish Tennis Federation στο τένις), αλλά και οι ίδιες οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία.

Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι θα συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου, στην ανάπτυξη νέων μεθόδων εντοπισμού παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς και στην επικαιροποίηση των ισχυόντων νόμων, προκειμένου να θωρακίσουν αποτελεσματικότερα τις αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και την αγορά νόμιμου στοιχήματος.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.