Ανυπομονούν για το νόμιμο στοίχημα οι σουηδικές Αρχές

Οι σουηδικές Αρχές ανυπομονούν για το επίσημο ντεμπούτο της νόμιμης αγοράς στοιχήματος στη χώρα, καθώς πιστεύουν ότι θα αποτελέσει το αποτελεσματικότερο όπλο κατά του παράνομου στοιχηματισμού. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη σημερινή, μονοπωλιακή αγορά, βλέπουν συνεχώς τα έσοδά τους να αυξάνονται και οι παίχτες, που έχουν προς το παρόν μόνο μία επιλογή στη διάθεσή τους, προτιμούν κατά κόρον τις στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει, όμως, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Οι αδειοδοτημένες άδειες θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη νέα αγορά και ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στοιχηματισμού και πιο συμφέρουσες προσφορές και τιμές. Μέσω αυτού, οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού θα μειωθεί σημαντικά.

 

Υπερπολύτιμη η αναδιάρθρωση της αγοράς στοιχήματος

Ο βασικότερος λόγος, άλλωστε, που οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ανοίξουν πλήρως την αγορά online στοιχήματος και να βάλουν τέλος στο μονοπώλιο της Svenska Spel ήταν η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού. Από τη στιγμή που δεν πληρώνουν φόρους, άλλωστε, οι μη αδειοδοτημένες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν πιο ελκυστικές αποδόσεις και να διεκδικήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Πολλές από αυτές τις εταιρείες, όμως, θα λειτουργούν νόμιμα από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να πληρώνουν φόρους. Έτσι, τα έσοδα του σουηδικού Δημοσίου θα αυξηθούν, ενώ θα μειωθεί παράλληλα το μερίδιο της αγοράς που καταλαμβάνουν οι μη αδειοδοτημένες εταιρείες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πάντως, το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού αναμένεται να γιγαντωθεί τους τελευταίους μήνες του 2018, πριν παρουσιάσει την αναμενόμενη μείωση μέσα στο 2019. Άλλωστε, οι παράνομες στοιχηματικές εταιρείες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη μονοπωλιακή σουηδική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι τους τελευταίους μήνες, τα έσοδα της Svenska Spel παρουσιάζουν μείωση.

Ήδη, τέλος, πολλές στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού έχουν αιτηθεί και έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια περισσότερο πλουραλιστική αγορά, η οποία θα αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος στη Σουηδία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.