Την αποτελεσματικότητα των ορίων κατάθεσης αμφισβητεί νέα έρευνα της GambleAware

Η GambleAware, ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που καταπολεμά τον εθισμό στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία είχε σκοπό να εξετάσει τα αποτελέσματα των ορίων κατάθεσης σε στοιχηματικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με την έρευνα, το να ζητά κανείς από τους παίχτες θα θέτουν τα δικά τους όρια κατάθεσης δεν είναι όσο αποτελεσματικό θεωρείται, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που επιλέγουν να ενεργοποιήσουν έναν τέτοιον περιορισμό.

Σε πολλές αγορές, πάντως, (ανάμεσά τους και η ελληνική) η θέσπιση ορίων κατάθεσης στο online στοίχημα και σε άλλα τυχερά παιχνίδια θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο υπεύθυνου παιχνιδιού. Οι παίχτες καλούνται να θέσουν μόνοι τους τα όρια καταθέσεων ανά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα και έπειτα δε μπορούν να τα ξεπεράσουν, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους στο στοίχημα ή στα υπόλοιπα παιχνίδια.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της GambleAware

Σύμφωνα με την GambleAware, η νέα έρευνά της πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 23.592 μελών της ιστοσελίδας στοιχημάτων Bet365. Οι εν λόγω παίχτες δεν είχαν θέσει κάποια όρια κατάθεσης στον λογαριασμό τους και, στο πλαίσιο της έρευνας, έλαβαν όλοι μια ειδοποίηση, η οποία τους προέτρεπε να θέσουν όρια. Η προτροπή εμφανιζόταν κάθε φορά που συνδέονταν στον λογαριασμό τους, αλλά φαίνεται πως δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GambleAware, από τους 23.592 που λάμβαναν την ειδοποίηση, μόλις 861 (το 3,6%) πείστηκαν να θέσουν όρια στις καταθέσεις τους. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, εικάζουν ότι οι συνεχείς ειδοποιήσεις προς τους παίχτες μπορεί να είχαν το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια, η GambleAware φοβάται ότι η θέσπιση ορίων κατάθεσης δεν έχει τα αποτελέσματα που θεωρούμε πως έχει, ενώ παράλληλα οι συνεχείς παρεμβάσεις και προτροπές των στοιχηματικών ιστοσελίδων έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Για αυτό οι υπεύθυνοι επιθυμούν να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου, ώστε να εντοπιστούν όλες οι αδυναμίες της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.