Ελλιπή μέτρα προστασίας καταναλωτών στην Ε.Ε. καταγγέλλει η EGBA

Η EGBA (European Gaming and Betting Association), το ευρωπαϊκό συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στις χώρες της γηραιάς ηπείρου, καταγγέλλει ότι τα μέτρα προστασίας καταναλωτών που έχουν θεσπίσει οι περισσότερες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ελλιπή. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι σύμφωνα με την έκθεση της EGBA, η μόνη χώρα της Ε.Ε. που έχει υιοθετήσει πλήρως τις οδηγίες προστασίας καταναλωτών είναι η Δανία!

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία και συμπεράσματα για το κατά πόσο οι χώρες της Ε.Ε. εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες, περί προστασίας των καταναλωτών και τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά.

 

Τα συμπεράσματα της έκθεσης της EGBA

  • Τα περισσότερα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη έκθεση είναι απογοητευτικά, όσον αφορά στην προστασία των καταναλωτών. Αναλυτικότερα, η EGBA καταγγέλλει τα εξής:
  • 25 χώρες απαιτούν από τους παίχτες να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε παιχνίδια και υπηρεσίες και από αυτές μόνο οι 22 απαιτούν ταυτοποίηση των στοιχείων του λογαριασμού.
  • 17 χώρες επιτρέπουν στους παίχτες να ανοίξουν λογαριασμό και να τοποθετήσουν στοιχήματα, πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης. Μόνο εφτά χώρες (Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Πορτογαλία και Σλοβακία) απαιτούν ταυτοποίηση πριν ξεκινήσουν οι παίχτες να στοιχηματίζουν.
  • Παρόλο που όλες οι χώρες της Ε.Ε. απαγορεύουν τα τυχερά παιχνίδια στους ανήλικους, μόνο 13 υποχρεώνουν τις στοιχηματικές εταιρείες να δηλώνουν ξεκάθαρα στις διαφημίσεις τους το κατώτατο όριο ηλικίας.
  • Μόνο οχτώ χώρες της Ε.Ε. στηρίζουν κάποιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό πρόγραμμα για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο.
  • Μόνο 14 χώρες έχουν δημιουργήσει κάποιο εθνικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ καμία δεν έχει προβλέψει σύστημα που να παραπέμπει όσους ζητούν αποκλεισμό τους σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Πάντως, 23 χώρες ζητούν από τις στοιχηματικές εταιρείες να διατηρούν ένα πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού – σε αυτές, σε 12 μπορούν να ζητήσουν αποκλεισμό μόνον οι ίδιοι οι παίχτες, ενώ στις υπόλοιπες 11 μπορούν να ζητήσουν και οι δικοί τους άνθρωποι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.