Δημόσια διαβούλευση για νέες πρακτικές κατά του ύποπτου στοιχηματισμού ξεκίνησε η Μάλτα

Η MGA, ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας, δημοσίευσε μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση ύποπτων περιστατικών στοιχηματισμού, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν επιπλέον πρακτικές της καταπολέμησης των φαινομένων χειραγώγησης αγώνων, μέσω του έγκαιρου εντοπισμού ύποπτων περιστατικών στοιχηματισμού.

Μόλις τα νέα μέτρα αποκτήσουν την τελική μορφή τους και συμπεριληφθούν στο νόμο περί στοιχήματος της Μάλτας, οι στοιχηματικές εταιρείες που έχουν αποκτήσει την σχετική άδεια (και στην οποία βασίζονται πολλές στοιχηματικές, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη) θα είναι αναγκασμένες να τα υιοθετήσουν, προκειμένου να καταπολεμήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

Οι προτάσεις της MGA για τον ύποπτο στοιχηματισμό

Πυρήνας των νέων προτάσεων της MGA για την καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης αγώνων είναι μια online πλατφόρμα, που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδας της. Σε αυτή την πλατφόρμα, οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες θα πρέπει καταγγέλλουν λεπτομερώς τα ύποπτα περιστατικά που εντοπίζουν. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναφέρουν πληροφορίες για τα στοιχήματα, όπως το ποσό, η αγορά που αφορούν και η χώρα, από την οποία προέρχεται ο λογαριασμός. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουν το χρονικό σημείο της τοποθέτησης του στοιχήματος, λεπτομέρειες του λογαριασμού του παίχτη που τοποθέτησε το στοίχημα και τη λίστα των αρμόδιων Αρχών που έχουν ενημερώσει. Τέλος, απαραίτητα θα είναι και κάποια στοιχεία για τον λόγο που το συγκεκριμένο στοίχημα θεωρείται ύποπτο.

Η MGA ζητά παράλληλα από τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος να διατηρούν αρχεία των ύποπτων περιστατικών που εντοπίζουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση στατιστικών. Για αυτό το σκοπό, οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών εταιρειών θα καλούνται να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια που θα ζητούν απαντήσεις σε θέματα όπως ο συνολικός αριθμός των ύποπτων περιστατικών, τα αθλήματα που αφορούν τα περισσότερα και το συνολικό ποσό των ύποπτων στοιχημάτων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.