Επιπλέον περιορισμούς στις στοιχηματικές συναλλαγές προτείνει η UKGC

Η UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, εξετάζει την επιβολή δύο ακόμη σημαντικών περιορισμών στις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι παίχτες με τις στοιχηματικές εταιρείες. Σκοπός των αρμοδίων είναι να περιορίσουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν πολλά από τα μέλη των ιστοσελίδων στοιχήματος και οι τρόποι που εξετάζουν είναι δύο: η απαγόρευση συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας και ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των παιχτών.

Το πρώτο μέτρο έχει εξεταστεί και στο παρελθόν και αυτή τη φορά αναμένεται να αποφασιστεί η οριστική εφαρμογή του. Το δεύτερο, αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να εξετάζουν και μια εναλλακτική λύση.

 

Το σενάριο για απαγόρευση συναλλαγών με πιστωτική κάρτα

Το σκεπτικό πίσω από την απαγόρευση συναλλαγών με στοιχηματικές ιστοσελίδες μέσω πιστωτικής κάρτας είναι απλό. Οι πιστωτικές κάρτες έχουν υψηλά όρια και τα χρήματα που χρησιμοποιούν οι παίχτες δεν είναι δικά τους. Χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα, λοιπόν, ένας παίχτης που αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Για αυτό το λόγο, η UKGC ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, διάρκειας 12 εβδομάδων, προκειμένου να αποφασιστεί οριστικά η απαγόρευση ή μη των πιστωτικών καρτών στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια. Να θυμίσουμε πως η UKGC εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση πιστωτικής κάρτας στο online στοίχημα από τις αρχές του 2018.

 

Το σενάριο του ελέγχου οικονομικής κατάστασης των παιχτών

Ο δεύτερος περιορισμός που εξετάζει η UKGC είναι η επιβολή ελέγχου στην οικονομική κατάσταση των παιχτών. Η αρχική πρόταση κάνει λόγο για υποχρέωση των εταιρειών στοιχημάτων να χρησιμοποιούν  τα στοιχεία της Αγγλικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), προκειμένου να σχηματίζουν μια εικόνα για το πόσα χρήματα μπορεί να ξοδεύει με ασφάλεια κάθε παίχτης. Το συγκεκριμένο μέτρο, όμως, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αν τεθεί σε ισχύ, και οι αρμόδιοι εξετάζουν ήδη εναλλακτικές. Μία από αυτές καλεί τους υπεύθυνους να ενισχύσουν την παρακολούθηση των στοιχημάτων που τοποθετούν τα μέλη τους (όπως για παράδειγμα, το κυνήγι χαμένων χρημάτων ή ο στοιχηματισμός μεγάλων ποσών μετά από μια νίκη), προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες για εθισμό συμπεριφορές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.