Σε δημόσια διαβούλευση οι νόμοι για τη λειτουργία της ολλανδικής αγοράς στοιχήματος

Το στοίχημα είναι πλέον τυπικά νόμιμο στην Ολλανδία, αλλά η λειτουργία της αγοράς που θα προκύψει απαιτεί κάποιους κανόνες ρύθμισης, τους οποίους συνέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας. Οι κανόνες αυτοί θα συγκεντρωθούν σε ένα νομοσχέδιο και θα ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες της λειτουργίας της αγοράς, όπως η διαδικασία αδειοδότησης, η προστασία των παιχτών και άλλες.

Οι αρμόδιοι, μάλιστα, έχουν ήδη δημοσιεύσει αυτούς τους κανόνες στη σχετική κυβερνητική ιστοσελίδα και ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης (έως τις 18 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

 

Τι προβλέπουν οι νέες προτάσεις για το στοίχημα;

Ένας σημαντικός τομέας που βρίσκεται στο ολλανδικό νομοσχέδιο αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης. Αν και γνωρίζαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δε γνωρίζαμε το κόστος κάθε άδειας, το οποίο αναφέρεται στο νέο κείμενο. Συγκεκριμένα, κάθε άδεια θα κοστίζει 45.000 ευρώ και θα δίνεται αποκλειστικά στις εταιρείες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ωστόσο, μια νέα προϋπόθεση είναι οι εταιρείες αυτές να μην έχουν παλιότερες παραβάσεις, όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των υπόλοιπων προτάσεων αφορά στην προστασία των παιχτών, αλλά και του ολλανδικού αθλητισμού. Μέσω αυτών, οι εταιρείες στοιχήματος θα είναι υποχρεωμένες να περιορίζουν τους παίχτες – για παράδειγμα, δε θα μπορούν να παίζουν σε δύο παιχνίδια ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα η συμπεριφορά τους θα παρακολουθείται, προκειμένου να εντοπίζονται σημάδια εθισμού στον τζόγο. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, μάλιστα, θα έχει το δικαίωμα να αποκλείσει τους παίχτες από τα παιχνίδια, αν διαπιστώσει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

Παράλληλα, οι εταιρείες στοιχήματος θα πρέπει να ενημερώνουν αναλυτικότατα τους παίχτες για τους όρους των προσφορών και των πριμ που ανακοινώνουν, καθώς και να τους δίνουν την επιλογή να αρνηθούν. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρονται οι κίνδυνοι στοιχηματισμού σε κάθε διαφήμιση, ενώ η χρήση μεμονωμένων αθλητών σε τέτοιου είδους διαφημίσεις θα απαγορεύεται.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.