Επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας

Η υπό σύσταση Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας απέστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, εν όψει των αποφάσεων για τις αλλαγές στον νόμο περί φορολόγησης των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια και καλεί τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αγορά. Η επιστολή της Ένωσης ζητά διευκρινήσεις και αλλαγές στο κείμενο του προτεινόμενου νόμου, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις της φορολογίας κερδών θα οδηγήσουν τους παίχτες στα παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά αλλαγών στη φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια, οι οποίες καταργούν το σημερινό σύστημα και μπορούν να κοστίσουν περισσότερα χρήματα τους παίχτες που εξασφαλίζουν χρήματα. Και κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας, θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας

Η υπό σύσταση Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας αποτελείται από τις Kaizen Gaming International Ltd., Lucky Stream, Logflex Ltd., Winmasters, Sportingbet, Bwin, Interwetten Gaming Ltd., Rebels Gaming Ltd και Love2celebrate Ltd. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης απέστειλαν μια επιστολή διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και ζητούν να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες αλλαγές που αφορούν στην φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια.

Μια από τις βασικότερες ενστάσεις της Ένωσης αφορά στον ορισμό της έννοιας του δελτίου. Οι υπεύθυνοι ζητούν να ορίζεται ως δελτίο κάθε μοναδική στοιχηματική πρόβλεψη του παίκτη, το αποτέλεσμα της οποίας δεν σχετίζεται ή συνδέεται με το αποτέλεσμα άλλης στοιχηματικής πρόβλεψής του, ώστε να μην αυξηθεί η φορολόγηση όσων κερδίζουν σε παρολί ή συστήματα στο online στοίχημα. Παράλληλα, η Ένωση ζητά να οριστεί η παικτική συνεδρία ως το διάστημα 24 ωρών (από τις 7 το πρωί της ημέρας έως τις 7 της επόμενης ημέρας).

Οι ενστάσεις της Ένωσης εντοπίζονται και σε άλλους τομείς, όπως οι προσφορές κτλ., και οι υπεύθυνοι προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι οι προτάσεις για τη φορολόγηση μπορούν να βλάψουν τη λειτουργία της νόμιμης αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Να θυμίσουμε τέλος πως στις αρχές του χρόνου και οι εκπρόσωποι των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους για τις αλλαγές στον νόμο περί φορολόγησης των κερδών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.