Ετοιμάζεται το πρώτο σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Βραζιλία

Μετά τη λήξη της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης, οι νομοθέτες στη Βραζιλία ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το πρώτο σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα. Σύμφωνα με τα σχέδια της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχήματος.

Οι διαδικασίες προς το παρόν κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος, ωστόσο, δε γνωρίζουμε ακόμη πότε θα σημάνει η έναρξη της νόμιμης αγοράς στοιχήματος. Μια πρόσφατη απόφαση, πάντως, ζητά νόμο για το στοίχημα έως το 2020, με δυνατότητα παράτασης 2 ετών.

 

Τι θα περιλαμβάνει το πρώτο σχέδιο νόμου για το νόμιμο στοίχημα;

Μετά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία προέκυψαν περισσότερες από 1.800 συμμετοχές, οι αρμόδιοι αποφάσισαν τις βασικές πτυχές της λειτουργίας της αγοράς νόμιμου στοιχήματος, τις οποίες σκοπεύουν να συμπεριλάβουν στο νομοσχέδιο. Η βασικότερη από αυτές τις πτυχές αφορά στις άδειες λειτουργίας των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο νόμου, θα δοθεί απεριόριστος αριθμός αδειών, σε όσες εταιρείες στοιχήματος πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Κάθε άδεια θα έχει ισχύ 9 ετών και θα κοστίζει περίπου 650.000 ευρώ. Όσες εταιρείες αποκτήσουν την άδεια, όμως, θα καλούνται να πληρώνουν σε μηνιαία βάση 4.500 ευρώ για το επίγειο στοίχημα, 6.5000 ευρώ για το online στοίχημα, ή 10.000 ευρώ και για τα δύο. Τέλος, η φορολογία για όσες εταιρείες στοιχήματος δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Βραζιλία θα ισούται με το 1% του ετήσιου τζίρου.

 

Τεράστια η επιτυχία της διαβούλευσης

Οι αρμόδιοι, τέλος, ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν στο έργο τους, μέσω της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την έκπληξή τους για την τεράστια συμμετοχή. Κατά το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι αρμόδιοι δέχθηκαν περισσότερες από 1.800 προτάσεις και ερωτήσεις, με τις 600 από αυτές να προέρχονται από στοιχηματικές εταιρείες. Η τεράστια συμμετοχή, μάλιστα, έθεσε νέο ρεκόρ σε τέτοιου είδους διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.