Για αλλαγές στο νόμο περί τυχερών παιχνιδιών ετοιμάζεται η Βόρεια Ιρλανδία

Η Βόρεια Ιρλανδία αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στο νόμο περί τυχερών παιχνιδιών, για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει όλες τις αλλαγές που έχουν προκληθεί από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του συνόλου της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπουργός ανακοίνωσε ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης του νόμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση θα αφορά κατά κύριο λόγο στην αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών, ενώ η δεύτερη θα επικεντρωθεί στα online τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με την υπουργό, η ολοκλήρωση των δύο φάσεων θα δημιουργήσει μια νέα αγορά, η οποία θα προστατεύει αποτελεσματικότερα το κοινωνικό σύνολο (ειδικά τους ανήλικους και τους εθισμένους στον τζόγο), ενώ παράλληλα θα είναι απαλλαγμένη από παρωχημένους περιορισμούς.

 

Τα σχέδια της Βόρειας Ιρλανδίας για το νόμο περί στοιχήματος

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, το κοινό επιθυμεί να χαλαρώσουν πολλοί από τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ παράλληλα επιθυμούν το κράτος να προστατεύει αποτελεσματικά τους ανήλικους, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η αναθεώρηση του ισχύοντος νόμου, που ισχύει εδώ και 35 χρόνια.

Η υπουργός, μάλιστα, πρότεινε η αναθεώρηση να γίνει σε δύο διαφορετικές φάσεις. Η πρώτη θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα και θα φέρει αλλαγές σε 17 κρίσιμους τομείς της λειτουργίας της αγοράς επίγειων τυχερών παιχνιδιών, όπως η αυστηρότερη τιμωρία όσων επιτρέπουν σε ανήλικους να παίζουν, η επιβολή οικονομικής συνεισφοράς στις νόμιμες επιχειρήσεις, για τη στήριξη προγραμμάτων καταπολέμησης του εθισμού, η δημιουργία ενός δεοντολογικού κώδικα λειτουργίας των νόμιμων επιχειρήσεων και πολλές ακόμα. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες αλλαγές αφορούν στα ωράρια των επιχειρήσεων του κλάδου και σε άλλους τομείς λειτουργίας τους.

Η δεύτερη φάση της αναθεώρησης αναμένεται να ξεκινήσει λίγο αργότερα και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο καιρό. Άλλωστε, σκοπός της θα είναι η δημιουργία κανόνων λειτουργίας της online αγοράς και από αυτή θα προκύψει ένα πλήρες πλαίσιο λειτουργίας παιχνιδιών που ούτε καν υπήρχαν πριν 35 χρόνια, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ισχύων νόμος της Βόρειας Ιρλανδίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.