Νόμο για πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού ετοιμάζει η Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναπτύσσει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για τη δημιουργία ενός προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι της Εθνικής Δομής Προστασίας Καταναλωτών της Αυστραλίας και αναμένεται να λανσαριστεί εντός μερικών μηνών, αφού πρώτα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, μάλιστα, λήφθηκε και με γνώμονα τα νέα αποτελέσματα έρευνας, τα οποία προειδοποιούν ότι το 52% των παιχτών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών κινδυνεύουν άμεσα να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Η λειτουργία του νέου προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει για τα σχέδιά της η κυβέρνηση της Αυστραλίας, το νέο πρόγραμμα θα λανσαριστεί μέσω μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεσή κάθε παίχτη και θα μπορεί να τον προστατέψει από οποιαδήποτε επαφή με τυχερά παιχνίδια. Οι παίχτες που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο δε θα έχουν παρά να αιτηθούν τον αποκλεισμό τους, ο οποίος μπορεί να διαρκεί μερικούς μήνες ή δια παντός. Επιλέγοντας να αποκλειστούν, οι παίχτες θα δουν τα χρήματα που διατηρούν σε στοιχηματικούς λογαριασμούς να επιστρέφονται και τους λογαριασμούς τους να κλείνουν.

Η χρηματοδότηση, μάλιστα, που θα απαιτείται για τη λειτουργία του νέου προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού θα προέρχεται από τις εισφορές των ίδιων των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αυστραλία.

 

Τα προβλήματα των Αυστραλών με τα τυχερά παιχνίδια

Όπως έδειξε και μια πρόσφατη έρευνα, ένα μεγάλο ποσοστό των Αυστραλών παιχτών αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο ή κινδυνεύει να τα αποκτήσει άμεσα. Εκτός από το 52% των παιχτών με προβλήματα που προέκυψε από την έρευνα, αποκαλύφθηκε και πως το 18% των παιχτών έχει μετανιώσει για τον τρόπο που παίζουν σε τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.