Αισιόδοξος για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος ο Επίτροπος του NBA

Ο Επίτροπος του NBA, του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, είναι άκρως αισιόδοξος πως το στοίχημα θα νομιμοποιηθεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport Business Journal, είναι άκρως αισιόδοξος πως το στοίχημα (επίγειο και online) θα νομιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ, παρά τις σημερινές απαγορεύσεις και την άρνηση των νομοθετών να φέρνουν αλλαγές στην αγορά της χώρας.

 

Αλλαγές στους νόμους λόγω ζήτησης

Ο Adam Silver είναι βέβαιος πως η ζήτηση για νομιμοποίηση του στοιχήματος ανά τη χώρα θα φέρει το τέλος των νόμων που απαγορεύουν σήμερα το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση τέσσερις Πολιτείες. Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος του NBA δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“H αίσθηση που έχω είναι ότι ο νόμος θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος θέλει να στοιχηματίζει σε κάθε πτυχή των αγώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη πιο ενεργή σχέση με τους φιλάθλους”.

Ωστόσο, ο Silver αποτελεί μάλλον την μειοψηφία στον μαγικό κόσμο του NBA. Η διοργάνωση στέκεται επίσημα απέναντι στην προοπτική νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ και, μάλιστα, ανήκει σε μια ομάδα που έχει εμπλακεί ενεργά στις τελευταίες εξελίξεις, καταθέτοντας μηνύσεις κατά της Πολιτείας του New Jersey και της σταυροφορίας της για νομιμοποίηση του στοιχήματος.

 

Οι νομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Το στοίχημα (online και επίγειο) απαγορεύονται εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση τη Nevada. Κάποιες Πολιτείες, όμως, πιέζουν για να πετύχουν κατάργηση του απαγορευτικού νόμου PASPA και να επεκτείνουν την αγορά του στοιχήματος. Οι Πολιτείες αυτές έχουν στο πλευρό τους και φορείς της αγοράς (όπως η American Gaming Association), αλλά και μεμονωμένες προσωπικότητες, όπως ο Επίτροπος του NBA.

Πριν δύο μήνες η επιτροπή του Κογκρέσου αποκάλυψε ένα νέο νομοσχέδιο με σκοπό να αντικαταστήσει τις διατάξεις του παλιότερου νόμου ώστε να πάψει η απαγόρευση του στοιχήματος στις ΗΠΑ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.