Στα μειονεκτήματα των περιορισμών στην αγγλική αγορά τυχερών παιχνιδιών αναφέρεται το BGC

To BGC (Betting and Gaming Council), το εμπορικό όργανο των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο αναφέρονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πίσω από τις ανακατατάξεις που σχεδιάζουν οι αρμόδιοι για τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Στο βίντεο, το BGC προειδοποιεί τους αρμόδιους ότι η υιοθέτηση αυστηρών και άδικων μέτρων μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών, που ήδη διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βίντεο του BGC αναφέρεται στην πρόσφατη ανάπτυξη των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και ζητά από τους αρμόδιους να μη συμβάλουν καθόλου σε αυτή. Άλλωστε, τονίζεται στο βίντεο, οι αυστηροί περιορισμοί μπορεί να οδηγήσουν ακόμα περισσότερους παίχτες στις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι ανησυχίες του BGC σε βίντεο

Η αγγλική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και επικεντρώνονται σε τομείς όπως τα πριμ και οι ανταμοιβές, τα όρια πονταρισμάτων και η διαφημιστική προβολή. Σκοπός τους είναι να εκσυγχρονίσουν τους ισχύοντες νόμους και παράλληλα να ενισχύσουν την προστασία των παιχτών, μειώνοντας την παρουσία των τυχερών παιχνιδιών στην καθημερινότητα.

Στο βίντεο του BGC αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών στηρίζουν τις προσπάθειες των αρμοδίων, αρκεί να μην προκαλέσουν συρρίκνωση της αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών και παράλληλη ανάπτυξη των παράνομων. Από τη μία, στο βίντεο αναφέρεται ότι η αγορά νόμιμων τυχερών παιχνιδιών συνέβαλε με 9,7 δις ευρώ στην αγγλική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων και 4 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους, αλλά και 100.000 θέσεων εργασίας. Παράλληλα, οι νόμιμες στοιχηματικές στηρίζουν οικονομικά και τον αθλητισμό.

Στον αντίποδα, αναφέρει το βίντεο, τα παράνομα τυχερά παιχνίδια στην χώρα έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν έσοδα άνω των 2 δις ευρώ κατά το διάστημα 2018-2019, προκαλώντας μεγάλη απώλεια εσόδων στο αγγλικό Δημόσιο. Για αυτό το λόγο, βασικό μέλημα των νέων νόμων που θα προκύψουν θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και όχι των δικαιωμάτων των παιχτών και των νόμιμων εταιρειών, κάτι που θα οδηγήσει πολλούς στην παράνομη αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.