Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την προσωρινή αύξηση στοιχηματικών φόρων στην Ιταλία

Οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας μέσω μιας προσωρινής αύξησης των φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες και, όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις πληθαίνουν. Η προσωρινή αύξηση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα το ιταλικό Δημόσιο, το οποίο δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα, εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, πρόκειται για μια προσωρινή αύξηση της τάξης του 0,5%. Παρόλο που η αύξηση είναι μικρή, ωστόσο, οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν επίσης δεχθεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι φορολογικές τους υποχρεώσεις.

 

Οι πιο πρόσφατες αντιδράσεις για την αύξηση της φορολογίας

Οι πιο πρόσφατες αντιδράσεις προέρχονται από φορείς της αγοράς που λειτουργούν σε διαφορετικούς τομείς του στοιχήματος: το ιπποδρομιακό στοίχημα και τα ανταλλακτήρια στοιχήματος.

Τον πρώτο τομέα εκπροσωπεί η Ippica, η οποία διαχειρίζεται το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας θα μειώσει σημαντικά τα κέρδη της και θα καταστήσει αδύνατη την επιβίωσή της. Άλλωστε, το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων της Ippica από το στοίχημα καταλήγουν στις ιπποδρομίες, οι οποίες έχουν επίσης δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία. Για αυτό το λόγο, μια αύξηση του φόρου θα οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευση του οργανισμού και είναι απαραίτητη η εξαίρεση του τομέα από τα νέα μέτρα. 

Στον χορό των αντιδράσεων, όμως, έχει προστεθεί και η εταιρεία BetFair, η οποία δραστηριοποιείται στην Ιταλία μέσω του ανταλλακτήριού της. Και η BetFair ζητά εξαίρεση των στοιχημάτων που τοποθετούνται μέσω ανταλλακτηρίων, γιατί ο υπολογισμός της συγκεκριμένης αύξησης θα αδικήσει σημαντικά τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, μάλιστα, απειλούν ακόμα και με αποχώρηση από την ιταλική αγορά, στην περίπτωση που τεθεί σε ισχύ η προσωρινή αύξηση της φορολογίας.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.