Επιβολή του νόμου απαιτούν οι στοιχηματικές εταιρείες στην Ιρλανδία

Οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιρλανδία ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν το γράμμα του νόμου, ώστε να μην αναγκάζονται οι ίδιες να ρυθμίζουν εθελοντικά την αγορά. Η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο, σύμφωνα με τα μέλη της βιομηχανίας στοιχήματος, καθώς αν και οι νόμοι υπάρχουν, η επιβολή τους είναι σποραδική, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι φορείς της αγοράς να αναγκάζονται να… ρυθμίζουν τους εαυτούς τους!

 

Καταγγελίες από τη βιομηχανία στοιχήματος

Αναλυτικότερα, στις καταγγελίες προχώρησαν δύο φορείς της βιομηχανίας του στοιχήματος στην Ιρλανδία: η Gaming and Leisure Association of Ireland (GALA) και η Irish Bookmakers Association. Οι δύο φορείς εκπροσωπούν τα καζίνο και τις στοιχηματικές εταιρείες και ζήτησαν επιτακτικά τη βελτίωση και την επιβολή του νόμου που ψηφίστηκε το 2013 και μπήκε σε εφαρμογή το 2015.

 

Ελλείψεις στους ιρλανδικούς νόμους περί στοιχήματος

Η Ιρλανδία έχει ψηφίσει και εφαρμόσει νόμους για το στοίχημα (επίγειο και online) και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, αλλά αυτοί είναι ιδιαίτερα χαλαροί. Παράλληλα, απουσιάζει κάποια αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα θέτει κανόνες που θα αφορούν στις λεπτομέρειες λειτουργίας των στοιχηματικών εταιρειών. Αυτό, σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπευθύνων, έχει ως αποτέλεσμα η ίδια αγορά να αναγκάζεται να αυτορυθμιστεί, σε τομείς όπως οι συναλλαγές και οι κίνδυνοι του εθισμού στον τζόγο.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι οι ίδιες οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν αναλάβει την προστασία της αγοράς από παράνομες συναλλαγές, στημένους αγώνες και προστασία των ανήλικων! Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη μιας συντονισμένης πολιτικής και την εμφάνιση αρκετών κινδύνων στην βιομηχανία.

 

Οι νόμοι της ιρλανδικής αγοράς του στοιχήματος

Η Ιρλανδία διαθέτει μια ελεύθερη, αλλά μόνο τυπικά ρυθμιζόμενη αγορά. Οι εταιρείες του στοιχήματος μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα, αρκεί να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια, αλλά – όπως δείχνουν και οι καταγγελίες – οι μόνες υποχρεώσεις που τηρούνται κατά γράμμα είναι οι φορολογικές. Η έλλειψη μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής ρίχνει το βάρος ρύθμισης της αγοράς στην ίδια τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις και αρρυθμίες.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, πάντως, δήλωσε πως εργάζεται στη σύνταξη ενός νομοσχεδίου που θα φροντίσει να καλύψει κάθε κενό στην σημερινή νομοθεσία.

Τον περασμένο Μάιο το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τη διαδικασία επανεξέτασης των νόμων περί στοιχημάτων εξετάζοντας μια σειρά από αλλαγές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.