Απειλή κλεισίματος αντιμετωπίζουν δεκάδες πρακτορεία στοιχήματος στην Ιταλία

Τα πρακτορεία στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιταλία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας του lockdown που προκάλεσε η πανδημία, και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και το ενδεχόμενο σφραγίσματος από τις αρμόδιες Αρχές, αν δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις (οι οποίες αυξήθηκαν μετά από το lockdown).

Σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις στην Ιταλία, άλλωστε, οι εταιρείες στοιχήματος και τα στοιχηματικά πρακτορεία ούτε δέχθηκαν κάποια οικονομική βοήθεια ούτε είδαν τα φορολογικά τους βάρη να ελαφραίνουν. Αντίθετα, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να απειλούν με σφράγισμα όσες επιχειρήσεις δεν πληρώσουν εγκαίρως τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

 

Συσσωρεύονται τα προβλήματα για τα στοιχηματικά πρακτορεία

Για περισσότερους από τρεις μήνες, τα στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιταλία παρέμειναν κλειστά, με αποτέλεσμα τα έσοδά τους να είναι μηδενικά. Από την άλλη, όμως, τα έξοδά τους συνέχισαν να τρέχουν και πλέον είναι πολλές οι επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους και άλλες εισφορές στο ιταλικό Δημόσιο.

Τα χρέη αυτά ίσως να ήταν διαχειρίσιμα, αν η ιταλική κυβέρνηση φρόντιζε να ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης για τον συγκεκριμένο κλάδο. Ωστόσο, τέτοια μέτρα δεν έχουν προβλεφθεί για τα στοιχηματικά πρακτορεία. Εκτός αυτού, ένας πρόσφατος νόμος προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που δεν καταφέρνουν να καλύψουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο θα σφραγίζονται. Με άλλα λόγια, πολλά στοιχηματικά πρακτορεία στην Ιταλία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί, αλλά και το ενδεχόμενο να σφραγιστούν.

Παρά τις εκκλήσεις της αγοράς, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση παρουσιάζεται ανυποχώρητη. Όχι μόνο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σφράγισμα δεκάδων στοιχηματικών πρακτορείων, αλλά προειδοποιεί τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων ότι οποιαδήποτε έφεση κατά της απόφασης θα αποτύχει, αφού ο νόμος έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.