Δεν ανησυχεί για αύξηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών η UKGC

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, αναφέρθηκε στις ανησυχίες των αρμοδίων για αύξηση των εσόδων και ανάπτυξη της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών και τόνισε ότι, ενώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σοβαρό, δεν θα πρέπει να προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία, αφού παραμένει ελεγχόμενο. Σύμφωνα με την UKGC, οι παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, καζίνο κτλ.) εξακολουθούν να έχουν παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δουλειά της για την καταπολέμησή τους δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο, οι προσπάθειές της έχουν καταφέρει να διατηρήσουν περιορισμένο το πρόβλημα και να μην επιτρέψουν περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Η UKGC παρουσίασε και επίσημα στοιχεία σχετικά με τη δράση της στον τομέα της καταπολέμησης των παράνομων τυχερών παιχνιδιών μέσα στο 2020, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά είναι περισσότερο αξιόπιστα από έρευνες που αφορούν στον τζίρο και στη συμμετοχή των παιχτών σε τυχερά παιχνίδια.

 

Τα καθησυχαστικά στοιχεία της UKGC

Η τελευταία αναλυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκε το 2017-2018, από την PWC. Η UKGC χρησιμοποίησε αυτά τα στοιχεία και ανέφερε ότι οι παίχτες είχαν ξοδέψει τότε το ποσό των 1,6 δις ευρώ σε παράνομα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν είναι 100% αξιόπιστα, αφού δε λαμβάνουν υπόψη αρκετές παραμέτρους που πιθανώς έχουν προκαλέσει διόγκωση των πραγματικών στοιχείων. Για παράδειγμα, αναφέρεται συμμετοχή 200.000 Άγγλων σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πρακτικές όπως αυτή των αυτοματοποιημένων bots.

Παράλληλα, η UKGC παρουσίασε τα δικά της επίσημα στοιχεία, όσον αφορά στην διείσδυση των παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στην αγγλική αγορά. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η UKGC εντόπισε 92 περιστατικά παράνομης δραστηριότητας, τα οποία δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη αύξηση, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.