Νέους κανόνες για τη χειραγώγηση αγώνων κατέθεσε η σουηδική Spelinspektionen

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, κατέθεσε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια νέα σειρά κανόνων, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων. Οι νέοι αυτοί κανόνες επιβάλλουν μια σειρά νέων περιορισμών και ουσιαστικά περιορίζουν τις στοιχηματικές επιλογές μόνο σε αγώνες των κορυφαίων διοργανώσεων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει ότι (εφόσον εγκριθούν οι κανόνες) οι Σουηδοί παίχτες δε θα μπορούν να στοιχηματίζουν σε χαμηλές κατηγορίες των σουηδικών, αλλά και των διεθνών πρωταθλημάτων. Παράλληλα, δε θα μπορούν να στοιχηματίζουν ούτε σε αγώνες κορυφαίων διοργανώσεων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

 

Οι προτάσεις για τους νέους περιορισμούς στο σουηδικό στοίχημα

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η Spelinspektionen, ο στοιχηματισμός θα περιορίζεται στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες του σουηδικού πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι παίχτες δε θα μπορούν να στοιχηματίζουν σε τοπικά ή ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο στις χαμηλές κατηγορίες, αλλά και στις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές. Έτσι, για παράδειγμα, αν μια ομάδα χαμηλής κατηγορίας αγωνιστεί στο σουηδικό Κύπελλο, ο αγώνας της δε θα είναι διαθέσιμος για στοιχηματισμό. Και το ίδιο θα ισχύει και για αγώνες του εξωτερικού.

Η λογική πίσω από τους συγκεκριμένους κανόνες εντοπίζεται στην πεποίθηση των αρμοδίων ότι οι αγώνες των χαμηλότερων κατηγοριών είναι ευκολότερο να χειραγωγηθούν. Για αυτό το λόγο, η Spelinspektionen αποφάσισε να τους εξαιρέσει από τις επιλογές νόμιμου στοιχηματισμού που θα έχουν οι Σουηδοί παίχτες.

Οι νέοι κανόνες, τέλος, έχουν κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τη Spelinspektionen, η διαδικασία θα κρατήσει περίπου τρεις μήνες και, εφόσον οι κανόνες εγκριθούν, θα τεθούν επίσημα σε ισχύ στις αρχές του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.