Τροπολογία νομιμοποίησης online στοιχήματος θα ψηφίσει το Michigan

Όσο οι εκπρόσωποι της Πολιτείας του New Jersey κινούνται δικαστικά κατά του νόμου PASPA του 1992 (ο οποίος απαγορεύει τον στοιχηματισμό και δε δίνει δικαίωμα σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά να ρυθμίσει τη δική της στοιχηματική αγορά), άλλες Πολιτείες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν το online στοίχημα.

Στη λίστα αυτών των Πολιτειών έχει προστεθεί και το Michigan, το οποίο ετοιμάζεται να ψηφίσει, μάλιστα, το σχετικό νομοσχέδιο. Η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και πλέον βρίσκεται στον δρόμο για ψήφιση.

 

Τι προβλέπει η τροπολογία H4926;

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, η τροπολογία Η4926 προβλέπει τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος, εφόσον δεν το απαγορεύει ο ομοσπονδιακός νόμος. Εφόσον τεθεί σε ισχύ, το online στοίχημα θα είναι νόμιμο εντός των ορίων της Πολιτείας. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η αρμόδια Αρχή θα μπορεί να παρέχει άδειες σε εταιρίες στοιχημάτων, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες online στοιχήματος σε επαγγελματικά και μη αθλήματα ή διαγωνισμούς. Παράλληλα, αναφέρεται ότι κάθε νόμιμη στοιχηματική εταιρεία θα φορολογείται με συντελεστή 10% επί των εσόδων της.

 

Το μέλλον του νομοσχεδίου

Αν και δεν θεωρείται πιθανό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν το 2018, αυτό δεν έχει προς το παρόν ιδιαίτερη σημασία. Για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ (και να απελευθερωθεί η αγορά του στοιχήματος στο Michigan), άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να δικαιωθεί το New Jersey στον δικαστικό αγώνα του κατά του νόμου PASPA – σε διαφορετική περίπτωση, ο νόμος του Michigan θα αποτελεί ένα κενό γράμμα. Ο εμπνευστής του νομοσχεδίου, πάντως, νιώθει αρκετά αισιόδοξος και θεωρεί ότι το New Jersey θα δικαιωθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.