Την απελευθέρωση του online στοιχήματος προωθεί το Ontario

Η κυβέρνηση του Ontario στον Καναδά προωθεί τη δημιουργία ενός νέου νόμου, ο οποίος θα βάλει τέλος στο μονοπώλιο που ισχύει σήμερα στο online στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου και θα επιτρέψει την ανάπτυξη της αγοράς, μέσω της δραστηριοποίησης νέων ιστοσελίδων. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, στην επαρχία του Καναδά ισχύει μονοπώλιο της OLG (Ontario Lottery and Gaming Corporation), η οποία είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες online στοιχήματος μέσω της ιστοσελίδας PlayOGA.ca.

Το νέο βήμα της κυβέρνησης του Ontario είναι το δεύτερο που πραγματοποιείται για την εξάλειψη του μονοπωλίου στο online στοίχημα και για το άνοιγμα της αγοράς σε ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου. Προηγήθηκε η υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2020, ο οποίος προέβλεπε το άνοιγμα της αγοράς.

 

Τι θα προβλέπει ο νέος νόμος για το online στοίχημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ontario θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών της επαρχίας. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να αιτηθούν, όπως είναι φυσικό, για μια από τις διαθέσιμες άδειες, τις οποίες θα αναλάβει να μοιράσει η AGCO (Alcohol and Gaming Commission of Ontario). Η AGCO θα αναλάβει και την εποπτεία της αγοράς που θα προκύψει.

Ήδη, πάντως, έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο, ανάμεσα στην κυβέρνηση της επαρχίας και τους φορείς της αγοράς, προκειμένου η λειτουργία της νέας απελευθερωμένης αγοράς να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε επιτυχημένα πρότυπα του εξωτερικού.

 

Ακόμη περισσότερες αλλαγές στην αγορά στοιχήματος του Καναδά

Η παραπάνω αλλαγή στην αγορά στοιχήματος του Καναδά δε θα είναι η μόνη. Άλλωστε, πριν μερικές ημέρες επανήλθε το ζήτημα της κατάργησης του νόμου που αναγκάζει τους Καναδούς παίχτες να τοποθετούν αποκλειστικά παρολί στοιχήματα. Ο νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση μονών στοιχημάτων και οι παίχτες είναι αναγκασμένοι να τοποθετούν αποκλειστικά παρολί στοιχήματα τριών τουλάχιστον σημείων, κάτι που έχει προκαλεί συνεχώς αντιδράσεις στον Καναδά.

Να θυμίσουμε πως η νομιμοποίηση του online στοιχήματος στο Ontario δεν αποτελεί νέο γεγονός καθώς οι αρμόδιοι έχουν βάλει ξανά στο τραπέζι το ίδιο θέμα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.