Αυξήθηκαν τα έσοδα της γαλλικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών κατά το πρώτο τρίμηνο

Η γαλλική ρυθμιστική Αρχή ARJEL ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και, όπως φαίνεται, οι επιπτώσεις της πανδημίας και του lockdown της χώρας (όπως και άλλοι παράγοντες, όπως η διακοπή των περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο) δεν πρόλαβαν να επηρεάσουν αρνητικά τα έσοδα των νόμιμων ιστοσελίδων.

Άλλωστε, η ARJEL ανακοίνωσε πως τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών για το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημείωσαν αύξηση. Η αύξηση αυτή αφορά στο σύνολο των τυχερών παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα στο γαλλικό διαδίκτυο, από το αθλητικό στοίχημα έως το online πόκερ.

 

Αύξηση 21,8% στα έσοδα της γαλλικής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 21,8%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Η αύξηση έφερε συνολικά έσοδα 435 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οφείλονται στις εξαιρετικές επιδόσεις του αθλητικού στοιχήματος και στη μεγάλη άνοδο του online πόκερ.

Ειδικά το τελευταίο, σημείωσε μεγάλη αύξηση στα έσοδά του, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία χρόνια έπαιζε το ρόλο κομπάρσου στην αγορά της Γαλλίας. Άλλωστε, με αύξηση των εσόδων του κατά 44,1% (σε σχέση με το 2019), το online πόκερ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ιστορία της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών! Μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας του online πόκερ οφείλεται και στο lockdown που ίσχυσε από τα μέσα Μαρτίου.

Μικρότερη αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του online στοιχήματος. Τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 18,5%, στα 263 εκατομμύρια, αφού ο τζίρος σημείωσε μείωση της τάξης του 4,4%. Και σε αυτή την περίπτωση, το lockdown και η διακοπή των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά της αγοράς. Ωστόσο, οι θετικές επιδόσεις των προηγούμενων μηνών (Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου) βοήθησαν το online στοίχημα να χρυσώσει το χάπι.

Η ARJEL, πάντως, προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις του lockdown θα φανούν πολύ περισσότερο στα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Δείτε και τα οικονομικά αποτελέσματα της Γαλλίας για το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.