Νέα καμπάνια υπεύθυνου στοιχηματισμού στη Νορβηγία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νορβηγίας, η Lotteritilsynet, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας νέας καμπάνιας υπεύθυνου στοιχηματισμού, η οποία έχει σκοπό να ενημερώσει αποτελεσματικότερα τους παίχτες για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, αλλά και να τους ωθήσει αποκλειστικά στις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Η νέα καμπάνια θα επικεντρωθεί στις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο, όχι μόνο στους ίδιους τους παίχτες, αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, θα ενημερώσει τους παίχτες για τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να στοιχηματίζουν και να παίζουν πιο υπεύθυνα.

 

Οι παράμετροι της νέας καμπάνιας

Η Lotteritilsynet αποφάσισε να λανσάρει τη νέα καμπάνια, μετά τα αποτελέσματα μιας έρευνας, τα οποία έδειχναν ότι περίπου 34.000 άτομα στη Νορβηγία αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, με άλλα 88.000 να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ένας από τους βασικούς σκοπούς της καμπάνιας, άλλωστε, είναι να προειδοποιήσει τους παίχτες για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική κατάστασή τους.

Παράλληλα, σκοπός της νέας καμπάνιας είναι να ωθήσει περισσότερους παίχτες στη Norsk Tipping, την στοιχηματική εταιρεία που διατηρεί το μονοπώλιο online τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Σύμφωνα με τα μηνύματα της καμπάνιας, η Norsk Tipping δεν είναι μόνο η μοναδική νόμιμη ιστοσελίδα online τυχερών παιχνιδιών στη Νορβηγία, αλλά και η μοναδική που επιβάλλει περιορισμούς στους παίχτες, προκειμένου να τους προστατέψει από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Άλλωστε, η Norsk Tipping επιβάλλει περιορισμούς στα ποσά που μπορούν να ξοδέψουν οι παίχτες, καθώς και στο χρόνο που μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της προέδρου της Lotteritilsynet, Gunn Merete Paulsen: “Ενώ η Norsk Tipping επικοινωνεί με παίχτες που δείχνουν σημάδια εθισμού και τους ζητά να παίζουν λιγότερο, οι εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού κάνουν το αντίθετο: επικοινωνούν με τους παίχτες και τους ζητούν να παίξουν περισσότερο”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.