Μέσω δημοψηφίσματος η νομιμοποίηση του στοιχήματος στην California

Oι νομοθέτες της California των ΗΠΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν την τελική απόφαση, για νομιμοποίηση ή όχι του στοιχήματος εντός των ορίων της Πολιτείας, στους ίδιους τους πολίτες. Σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί, εφόσον ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος σε Πολιτείες των ΗΠΑ, η τύχη της αγοράς θα κριθεί σε δημοψήφισμα.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από τον Adam Gray και η τύχη του εξαρτάται απόλυτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σχετικά με την έφεση κατά του νόμου PASPA.

 

Οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Πολιτεία της California, όμως, σχετικά με το αν θα νομιμοποιηθεί το στοίχημα ή όχι, δε θα έχει κανένα απολύτως νόημα, πριν καταλήξει σε απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Οι δικαστικοί συνεδριάζουν αυτές τις ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν την έφεση που κατέθεσε η Πολιτεία του New Jersey κατά του νόμου PASPA. Πρόκειται για το νόμο που απαγορεύει τον στοιχηματισμό στις ΗΠΑ.

Αν το New Jersey δικαιωθεί, κάθε Πολιτεία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το αν θα νομιμοποιήσει το στοίχημα, επίγειο και online, εντός των ορίων της. Κάποιες Πολιτείες έχουν ήδη αποφασίσει να απελευθερώσουν την αγορά, ενώ αυτή της California θα μεταφέρει την τελική απόφαση στους ίδιους τους πολίτες. Βέβαια, για να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, θα πρέπει πρώτα το νομοσχέδιο να εγκριθεί από τους νομοθέτες της Πολιτείας.

 

Η ώρα του νόμιμου στοιχήματος

Το σκεπτικό πίσω από τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία της California βασίζεται στο γεγονός ότι ήδη πολλοί πολίτες στοιχηματίζουν παράνομα, με αποτέλεσμα να μην προστατεύονται, αλλά και η Πολιτεία να χάνει χρήματα από τη φορολογία.

Παράλληλα, βέβαια, κάποιες μορφές τυχερών παιχνιδιών είναι ήδη νόμιμες στην California. Πρόκειται για τον στοιχηματισμό στις ιπποδρομίες, καθώς και τα παιχνίδια σε ινδιάνικα καζίνο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.