Έρχεται απαγόρευση για τα φρουτάκια στην Πράγα

Οι νομοθέτες της πρωτεύουσας της Τσεχίας υπερψήφισαν ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση διεξαγωγής μηχανικών και ψηφιακών τυχερών παιχνιδιών στην πόλη της Πράγας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τα φρουτάκια, τα οποία σύντομα θα απαγορευτούν από όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις στην πόλη.

Το νομοσχέδιο αυτό, όμως, δεν αφορά άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών – όσα, δηλαδή, διεξάγονται από ανθρώπους, όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια ή ακόμα και το στοίχημα.

 

Απαγορεύονται τα φρουτάκια στην Πράγα

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο της Πράγας στις 10 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα τεθεί σε ισχύ. Αν και οι αρμόδιοι δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για το πότε θα τεθεί σε ισχύ, γνωρίζουμε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά προς το παρόν θα επηρεάσει μόνον όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προσθέσουν φρουτάκια και άλλα αυτόματα τυχερά παιχνίδια. Αντίθετα, όσες επιχειρήσεις διαθέτουν ήδη φρουτάκια μπορούν να τα διατηρήσουν έως το 2024, όταν θα λήξει και η τρέχουσα άδειά τους.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια δεν επηρεάζονται από το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, άλλωστε, τα τυχερά παιχνίδια της συγκεκριμένης κατηγορίας (φρουτάκια και άλλα) κρίνονται ως τα πιο επικίνδυνα για ανθρώπους που κινδυνεύουν να εθιστούν στον τζόγο ή ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σκοπός των αρμοδίων είναι, λοιπόν, να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα τον εθισμό στον τζόγο, ξεκινώντας από τα παιχνίδια που θεωρούν πιο επικίνδυνα.

Οι αρμόδιοι, τέλος, αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα βλάψει τα έσοδα της αγοράς, αλλά των δημόσιων ταμείων, αφού θα μειωθούν και τα έσοδα των φόρων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα έσοδα του Δήμου από τις άδειες και τους φόρους για τα φρουτάκια και τα υπόλοιπα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών θα μειωθούν κατά 15,1 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.