Με το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ συνεργάζεται πλέον η ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας, η MGA (Malta Gaming Authority), έχει υπογράψει μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ (ICC), προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία τους, στους τομείς της διανομής πληροφοριών και της καταπολέμησης παράνομων συμπεριφορών, όπως η χειραγώγηση αγώνων και οι στοιχηματικές απάτες.

Η νέα συνεργασία θα ενισχύσει την αξιοπιστία του κρίκετ σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η MGA ευθύνεται και για τις άδειες μεγάλου ποσοστού των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Τι περιλαμβάνει η νέα συνεργασία της MGA με την ICC;

Οι δύο φορείς προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας, η οποία θα επιτρέπει τη μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, που θα αφορούν στους αγώνες κρίκετ από όλον τον κόσμο, αλλά και στη δράση των στοιχηματικών εταιρειών. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που η ICC θα έχει πληροφορίες για έναν στημένο αγώνα, θα ενημερώνει την MGA, προκειμένου να ερευνά τις στοιχηματικές που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία τους. Αντίστοιχα, αν η MGA εντοπίσει ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού σε έναν αγώνα κρίκετ, θα ειδοποιεί την ICC, προκειμένου να ελέγξει τον εν λόγω αγώνα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία, μάλιστα, θα αφορά σε χιλιάδες αγώνες ανά τον κόσμο, αφού η ICC αποτελείται από περισσότερες των 100 διοργανώτριες Αρχές κρίκετ ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η νέα συμφωνία επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των διοργανώσεων κρίκετ και θα καταφέρει να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του αθλήματος.

Τη νέα συνεργασία, τέλος, σχολίασε ο διευθυντής του τομέα ακεραιότητας της MGA, Antonio Zerafa: “Η συμφωνία μας με την ICC εκπροσωπεί τη διαρκή δέσμευση της MGA για καταπολέμηση των στημένων αγώνων και άλλων παράνομων συμπεριφορών. Η εν λόγω συμφωνία, μάλιστα, θα επιτρέψει στην MGA και στην ICC να μοιράζονται κρίσιμα δεδομένα και σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαδικασία εντοπισμού, καταπολέμησης και έρευνας των περιστατικών χειραγώγησης αγώνων”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.