Τη δημιουργία κοινού προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού αποφάσισε η Ισπανία

Οι εκπρόσωποι των 17 αυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κοινό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των υπάρχοντων προγραμμάτων. Άλλωστε, όλες οι περιφέρειες διατηρούν ήδη το δικό τους πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού, το οποίο επιτρέπει στους παίχτες να ζητούν την απαγόρευση συμμετοχής τους σε τυχερά παιχνίδια κάθε τύπου.

Το πρόβλημα που προκύπτει από τα 17 διαφορετικά προγράμματα αυτού του είδους, όμως, είναι το γεγονός ότι κάποιος παίχτης που έχει ζητήσει τον αποκλεισμό του σε μια περιφέρεια μπορεί να επισκεφτεί μια άλλη και να στοιχηματίσει χωρίς κανέναν περιορισμό.

 

Η συμφωνία για τη δημιουργία κοινού προγράμματος

Το κοινό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού στην Ισπανία θα γίνει πραγματικότητα σύντομα, αφού οι εκπρόσωποι των 17 περιφερειών ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης των διαφορετικών προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε το σχέδιο, ενώ η Καταλονία καταψήφισε. Η Βαλένθια και οι Βάσκοι, τέλος, απείχαν.

Το νέο πρόγραμμα θα αλλάξει τον χάρτη των πρωτοβουλιών προστασίας των παιχτών στην Ισπανία, αφού σήμερα κάθε περιφέρεια έχει το δικό της πρόγραμμα και τη δική της βάση δεδομένων, η οποία ισχύει μόνο εντός των ορίων της. Παράλληλα, η DGOJ, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος, διατηρεί το δικό της εθνικό πρόγραμμα. Μιλάμε, λοιπόν, για πολλές και διαφορετικές βάσεις δεδομένων, οι οποίες όσο χρήσιμες κι αν είναι αφήνουν σημαντικά κενά στην προστασία των παιχτών.

Για αυτό το λόγο, οι περιφέρειες αποφάσισαν τη συγχώνευση των ισχυόντων προγραμμάτων και θα ξεκινήσουν άμεσα τη συνεργασία τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία του νέου και κοινού προγράμματος. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι απαραίτητες διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.