“Σκούπα” κατά των παράνομων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών στην Ουκρανία

Οι διωκτικές Αρχές της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τη ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας (KRAIL), έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιχειρήσεων κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και οι προσπάθειές τους αποδίδουν τα μέγιστα, καθώς ήδη έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο περισσότερων από 30. Οι επιχειρήσεις των αρμοδίων ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου και έχουν καταφέρει σημαντικό πλήγμα στα παράνομα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται στη χώρα.

Οι δράσεις κατά του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών εντάθηκαν από το 2020, όταν η Ουκρανία αποφάσισε να νομιμοποιήσει μια σειρά από επίγεια και online τυχερά παιχνίδια. Ο νέος νόμος προβλέπει αρκετούς περιορισμούς στη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και οι αρμόδιοι φροντίζουν να τους επιβάλλουν με συνεχείς επιχειρήσεις.

 

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις της Ουκρανίας κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Οι διωκτικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο περισσότερων από 30 επιχειρήσεων από τις αρχές του Μαρτίου έως σήμερα, σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Κίεβο, το Ντονέτσκ και η Οδέσσα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι αρμόδιοι αποκάλυψαν ότι οι παράνομες επιχειρήσεις ανήκαν σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές, όπως οι DPR και LPR. Οι δύο εν λόγω οργανώσεις χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τις Αρχές, τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία αυτόνομων περιοχών εντός της χώρας.

Εκτός από το να κλείσουν τις παράνομες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, οι Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών, τραπεζιών της ρουλέτας και άλλων αξεσουάρ, καθώς και κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών αρχείων και άλλων συσκευών.

Οι αρμόδιοι, τέλος, θέλουν να καθαρίσουν εντελώς την αγορά από τις παράνομες επιχειρήσεις, προκειμένου οι εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες να λειτουργούν ανενόχλητες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.