Τέλος για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στη Λιθουανία

Τα συλλογικά όργανα των νόμιμων ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας ζήτησαν από τα μέλη τους να σταματήσουν να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού των πολιτών, προκειμένου να μην ενισχύσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τα δύο συλλογικά όργανα της αγοράς online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών αναγκάστηκαν να καταλήξουν στη συγκεκριμένη απόφαση, αφού αντί να μειωθούν, οι διαφημίσεις για τα online τυχερά παιχνίδια αυξήθηκαν, από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει περιοριστικά μέτρα.

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης κίνησης είναι ότι πολλοί παίχτες, που δεν έχουν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης στο σπίτι, ενδεχομένως επηρεαστούν και χάσουν τον έλεγχο, υποκύπτοντας στον εθισμό. Παράλληλα, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα επηρεαστούν αρνητικά από τις διαφημίσεις και θα πολλαπλασιάσουν τα προβλήματά τους.

 

Η απόφαση για παύση των διαφημίσεων

Η απόφαση που έχουν πάρει τα συλλογικά όργανα δεν παύει μόνιμα τις στοιχηματικές διαφημίσεις στη λιθουανική αγορά, αλλά προσωρινά – τουλάχιστον έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Επιπλέον, ισχύει για όλες τις μορφές διαφήμισης, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και στο διαδίκτυο. Βέβαια, δεν πρόκειται για απαγόρευση που στηρίζεται σε κάποιον νόμο, αλλά για απόφαση των συλλογικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι οι παραβάτες δε θα αντιμετωπίσουν κάποια ποινική ευθύνη, αλλά διαγραφή από τα συλλογικά όργανα.

Άλλωστε, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας δεν έχει ανακοινώσει κάποιο νόμο που να απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις. Οι αρμόδιοι είχαν επικοινωνήσει από την 1η Απριλίου με τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και είχαν ζητήσει να μειώσουν τη διαφημιστική τους προβολή, κατά τη διάρκεια της περιόδου εγκλεισμού. Ωστόσο, ελάχιστες ιστοσελίδες ακολούθησαν τις προτροπές των αρμοδίων, με αποτέλεσμα τα συλλογικά όργανα της αγοράς να καταφύγουν σε πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Τέλος να θυμίσουμε πως το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας στα μέσα του Φεβρουαρίου υπερψήφισε έναν νόμο που αναγκάζει τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος να συνοδεύουν κάθε διαφήμισή τους από προειδοποιητικά μηνύματα για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.