Αυξάνεται η διείσδυση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών στην Αυστρία

Οι αρμόδιες Αρχές της Αυστρίας προειδοποιούν για την αυξανόμενη διείσδυση των τυχερών παιχνιδιών και έχουν ήδη ξεκινήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων. Πρόσφατα, μάλιστα, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει εκατοντάδες παράνομα φρουτάκια σε εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν χωρίς την απαραίτητη άδεια, και να τα κατασχέσει.

Οι αρμόδιοι, λοιπόν, προειδοποιούν για την αύξηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη τη χώρα (αλλά κατά κύριο λόγο στις μεγάλες πόλεις), ενώ παράλληλα εμφανίζονται αισιόδοξες για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων που πραγματοποιούνται, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Εκατοντάδες κατασχεμένα τυχερά παιχνίδια

Χαρακτηριστικά της αύξησης των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, αλλά και της εντατικοποίησης των ελέγχων είναι τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα. Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2870 ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο του 2020 και έχουν κατασχέσει περισσότερα από 660 παράνομα τυχερά παιχνίδια – κυρίως φρουτάκια. Τα περισσότερα από τα κατασχεμένα τυχερά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Παράλληλα, οι αρμόδιοι έχουν προχωρήσει στη βεβαίωση εκατοντάδων προστίμων, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία προειδοποίησε επίσης τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν επιχειρήσεις που διεξάγουν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται στη Βιέννη και σε άλλες μεγάλες πόλεις και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Οι αρμόδιοι, τέλος, επιθυμούν να ενισχύσουν τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Αυστρίας, ιδιαίτερα μετά την επικείμενη κατάργηση του μονοπωλίου της Casino Austria, εξετάζοντας το σενάριο δημιουργίας μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής (όπως είχε ζητήσει άλλωστε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών), η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα που έχει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.