Νέες υποχρεώσεις προστασίας των παιχτών αναλαμβάνουν οι αγγλικές ιστοσελίδες στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια νέα σειρά από υποχρεώσεις που θα αναλάβουν οι νόμιμες ιστοσελίδες, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι παίχτες, εν μέσω της πανδημίας. Σκοπός της UKGC είναι να προστατευθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά οι παίχτες από συμπεριφορές που μπορούν να τους οδηγήσουν σε εθισμό στον τζόγο, ειδικά τώρα, που παραμένουν κλεισμένοι στο σπίτι και οι περισσότερες επιλογές τους περιλαμβάνουν τυχερά παιχνίδια που ολοκληρώνονται άμεσα, όπως τα virtual sports και τα φρουτάκια.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να αναθέσουν νέες υποχρεώσεις στις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, όπως η επικοινωνία με τους παίχτες, μετά από μία συνεχόμενη ώρα παιχνιδιού, η μη χρήση κερδών για ποντάρισμα σε νέα παιχνίδια, και άλλες.

 

Οι νέες υποχρεώσεις των στοιχηματικών ιστοσελίδων

Η βασικότερη από τις νέες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτή της επικοινωνίας με τους πελάτες. Οι αρμόδιοι ανέθεσαν στις ιστοσελίδες να επικοινωνούν με κάθε παίχτη, μόλις συμπληρώνει μία συνεχόμενη ώρα παιχνιδιού και να τον συμβουλεύουν να κάνει ένα διάλειμμα – αν δεν δέχεται, τότε είναι υποχρέωση της ιστοσελίδας να τον αποσυνδέσει.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει προσωρινά κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η αγγλική κυβέρνηση, αλλά ενδέχεται και να μονιμοποιηθεί, αν αποδειχθεί επιτυχημένο.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ανέθεσαν στις στοιχηματικές ιστοσελίδες να σταματήσουν το φαινόμενο, κατά το οποίο ένας παίχτης που ετοιμάζεται να κάνει ανάληψη των κερδών του αποφασίζει τελικά να τα χρησιμοποιήσει, προκειμένου να παίξει κι άλλο. Αυτή  πρακτική δε θα επιτρέπεται, με παρέμβαση των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Τέλος, οι στοιχηματικές θα αναλάβουν να πραγματοποιούν ακόμη πιο αυστηρές αξιολογήσεις των παιχτών και να διακόπτουν το παιχνίδι τους, σε περιπτώσεις που ξοδεύουν πολλά χρήματα εντός μικρών χρονικών διαστημάτων.

Τέλος να θυμίσουμε πως πριν ένα μήνα η UKGC απαγόρεψε τη χρήση πιστωτικής κάρτας στα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.