Ηνωμένο Βασίλειο: Παραθυράκι στο νόμο οδηγεί σε “γκρίζα” στοιχήματα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι υπεύθυνοι για το online στοίχημα και τη διεξαγωγή λοταριών καλούνται αυτές τις ημέρες να κλείσουν ένα παραθυράκι στο νόμο του στοιχήματος που επιτρέπει σε εταιρείες και παίχτες να προσφέρουν και να τοποθετούν προβλέψεις σε λοταρίες, κινούμενοι στις γκρίζες περιοχές του νόμου.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση αφορά στην λοταρία Euromillions, η οποία διεξάγεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη λοταρία μπορούν να αποκτήσουν τους λαχνούς, σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (μα και στην υπόλοιπη Ευρώπη). Ωστόσο, η συγκεκριμένη λοταρία δέχεται σκληρό ανταγωνισμό από μια ιδιαίτερη πρακτική των ιστοσελίδων στοιχήματος.

 

Στοίχημα στα αποτελέσματα του Euromillions

Πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος που λειτουργούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνουν στα μέλη της την ευκαιρία να στοιχηματίσουν στους αριθμούς που θα προκύψουν στην επόμενη κλήρωση του Euromillions. Αν και ο αγγλικός νόμος απαγορεύει ρητά στους παίχτες της χώρας να στοιχηματίζουν στις αγγλικές λοταρίες, οι ιστοσελίδες επιτρέπουν στους παίχτες να στοιχηματίσουν στις αντίστοιχες των άλλων χωρών, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το νόμο.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο νομικό, αλλά και οικονομικό. Για να αγοράσει κάποιος έναν λαχνό του Euromillions χρειάζεται 2,50 λίρες στην Αγγλία. Για να στοιχηματίσει online, όμως, στα αποτελέσματα της λοταρίας, χρειάζεται μόλις 2 λίρες. Εξαιτίας αυτής της διαφοράς, πολλοί παίχτες προτιμούν τη δεύτερη επιλογή, στερώντας κέρδη από τον οργανισμό που διεξάγει το Euromillions – κέρδη των οποίων μέρος καταλήγει σε κοινωφελείς σκοπούς.

 

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Στόχος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, λοιπόν, είναι να παρακάμψει το παραθυράκι στο νόμο και να καταστήσει αδύνατο τον στοιχηματισμό στο Euromillions. Οι υπεύθυνοι φορείς βρίσκονται σε συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων, προκειμένου να αποφευχθεί η συνέχιση αυτής της πρακτικής. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, είναι ανοιχτοί στις συζητήσεις και στη λύση του θέματος, αλλά μιλούν για μονοπώλιο από πλευράς Euromillions, το οποίο θα πρέπει να καταργηθεί, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και υγιής ανταγωνισμός στον τομέα των λοταριών, ώστε να ευνοηθούν πρώτα απ’ όλα οι καταναλωτές.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.