Καταγγελίες κατά των απαγορευτικών πρακτικών της Νορβηγίας

Ένα μικρό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Νορβηγία, εκθέτοντας την αρμόδια Αρχή ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς της χώρας, μετά τις καταγγελίες της EGBA (European Gaming and Betting Association). H EGBA καταγγέλλει ότι, στην προσπάθειά της να προστατέψει τα συμφέροντα του μονοπωλίου στην αγορά στοιχήματος της Νορβηγίας, η ρυθμιστική Αρχή NGA παραβίασε την ανωνυμία και τα δικαιώματα πολιτών.

Η EGBA αναφέρεται στο μέτρο μπλοκαρίσματος των ηλεκτρονικών πληρωμών σε εταιρίες στοιχήματος που δεν έχουν αποκτήσει άδεια λειτουργίας στη Νορβηγία. Αν και το αρχικό μέτρο είναι θεμιτό, οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ζήτησαν το μπλοκάρισμα εφτά συγκεκριμένων λογαριασμών, οι οποίοι θεωρείται ότι ανήκουν σε στοιχηματικές εταιρίες.

 

Η καταγγελία της EGBA

Για να μπορέσει, όμως, να αναγνωρίσει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, σύμφωνα με την EGBA, η NGA παραβίασε τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η καταγγελία αναφέρει ότι η αρμόδια Αρχή δε θα μπορούσε να γνωρίζει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, παρά μόνον αν αποκτούσε πρόσβαση στα αρχεία του γραφείου συναλλάγματος της Νορβηγίας, κάτι που απαγορεύεται να κάνει.

Σύμφωνα με την EGBA, λοιπόν, οι νορβηγικές Αρχές παραβίασαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να απαγορεύσουν τις συναλλαγές με τις εταιρίες στοιχημάτων, καθώς ανέλυσαν ηλεκτρονικές συναλλαγές χιλιάδων πολιτών, άσχετα με το αν αυτοί εμπλέκονταν με παράνομο στοιχηματισμό ή όχι.

 

Η εικόνα της στοιχηματικής αγοράς στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία, η αγορά στοιχήματος λειτουργεί με το μοντέλο του κρατικού μονοπωλίου, αφού οι μόνες εταιρίες που έχουν την απαραίτητη άδεια είναι οι Norsk Riskoto και Norsk Tipping. Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στο online και στο επίγειο στοίχημα και καμία άλλη εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Νορβηγούς παίχτες.

Όπως είναι φυσικό, όμως, οι Νορβηγοί παίχτες αναζητούν και άλλες εναλλακτικές μέσω internet, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού. Έτσι, το 2008, οι Αρχές μπλόκαραν την είσοδο σε παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, ενώ το 2010 μπλόκαραν τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε αυτές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.