Κατά της νομιμοποίησης του στοιχήματος η αμερικανική κυβέρνηση

Όσο πλησιάζει η διορία που έχει η Πολιτεία του New Jersey, προκειμένου να δικαιολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημά της για απελευθέρωση της αγοράς στοιχήματος, πολλοί φορείς (κυρίως άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ) επιλέγουν πλευρές. Ωστόσο, έως πρόσφατα δεν υπήρξε κάποια αντίδραση ή δήλωση από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας.

Αυτό άλλαξε πριν μερικές ημέρες, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε με τις πράξεις της επίσημη θέση για το θέμα της νομιμοποίησης του στοιχήματος, ανάλογα με τους νόμους κάθε Πολιτείας. Και η θέση της είναι κατά της απελευθέρωσης της αγοράς.

 

Η επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αμερικανική κυβέρνηση ανέθεσε στον Γενικό Εισαγγελέα Noel Francisco να συντάξει μια σύντομη έκθεση προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, στην οποία θα εκφράζεται η στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στους φορείς που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση του στοιχήματος.

Η συγκεκριμένη έκθεση, βέβαια, δεν πρόκειται να επηρεάσει ουσιαστικά την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά αποτελεί σίγουρα πλήγμα στην υπόθεση που επιχειρούν να χτίσουν οι αρμόδιοι της Πολιτείας του New Jersey, οι οποίοι δεν έχουν την κυβέρνηση στο πλευρό τους.

 

Η υπόθεση νομιμοποίησης του στοιχήματος στο New Jersey

Θυμίζουμε πως οι αρμόδιοι της Πολιτείας του New Jersey έχουν καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ασκώντας έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή στοιχημάτων στα όρια της Πολιτείας της (όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ). Αυτό που ζητά ουσιαστικά η έφεση είναι να καταργηθεί η διάταξη του νόμου PASPA του 1992, η οποία απαγορεύει τον στοιχηματισμό σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Αν η διάταξη αυτή καταργηθεί, το στοίχημα δε θα νομιμοποιηθεί αυτόματα στις ΗΠΑ, αλλά κάθε Πολιτεία θα αναλάβει την ευθύνη νομιμοποίησης και ρύθμισης της αγοράς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί ακόμη στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχει ζητήσει από τους υπεύθυνους να παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους ζητούν κατάργηση της διάταξης, στις 4 Δεκεμβρίου. Και, ενώ μέχρι σήμερα πολλές Πολιτείες τάχθηκαν στο πλευρό του New Jersey, οι ισορροπίες αλλάζουν σημαντικά, εξαιτίας της στάσης που τηρεί η αμερικανική κυβέρνηση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.