Χαμένες οι αγγλικές ομάδες στο ενδεχόμενο απαγόρευσης των στοιχηματικών χορηγιών

Η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της επερχόμενης αξιολόγησης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν κατά τη διάρκειά της είναι το ενδεχόμενο περιορισμού ή ακόμα και απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών. Οι αρμόδιοι δεν απέκλεισαν κανένα ενδεχόμενο και, όπως είναι φυσικό, οι προθέσεις τους έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, όχι μόνο στη βιομηχανία του στοιχήματος, αλλά και στον αθλητισμό.

Άλλωστε, πολλές πτυχές του αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα που φέρνουν οι στοιχηματικές χορηγίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ποδόσφαιρο, το οποίο εισπράττει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις χορηγίες των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος.

 

Οι ανησυχίες του αγγλικού ποδοσφαίρου

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μόνο οι ομάδες ποδοσφαίρου της Premier League και του Championship εισπράττουν κάθε χρόνο περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από στοιχηματικές χορηγίες. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να απαγορεύσει τέτοιου είδους χορηγίες, οι οικονομικές απώλειες θα είναι μεγάλες, ειδικά εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τον αθλητισμό, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, οι 8 από τις 20 ομάδες της Premier League έχουν ως χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες και εισπράττουν περίπου 78 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, οι ομάδες του Championship  εισπράττουν περίπου 44 εκατομμύρια ευρώ από τις δικές τους χορηγίες. Κάποιες από τις ομάδες που έχουν στοιχηματικούς χορηγούς είναι οι Γουέστ Χαμ, Γουλβς, Μπέρνλι, Σαουθάμπτον, Λιντς, Κρίσταλ Πάλας, Νιουκάστλ, Φούλαμ, Άστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ. Αν τελικά απαγορευτούν οι στοιχηματικές χορηγίες, τα έσοδα που θα χάσουν οι παραπάνω και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι μεγάλα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το θέμα των στοιχηματικών χορηγιών που καίει τις ομάδες. Προτάσεις που έχουν συμπεριλάβει την απαγόρευση των χορηγιών έως το 2023 περιλαμβάνουν και επιπλέον απαγορεύσεις, όπως αυτή της προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ιστοσελίδες στοιχήματος θα χάσουν ακόμα περισσότερα έσοδα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.