Ηνωμένο Βασίλειο: Νέοι νόμοι κατά του ξεπλύματος χρημάτων για τις στοιχηματικές

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKGC) ενημερώνει τις εταιρείες στοιχημάτων και κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών (online και επίγειων) για τους νέους νόμους που έχουν σκοπό να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι νέοι νόμοι είναι αυστηρότεροι και πιο επίκαιροι από τους προηγούμενους, που ισχύουν από το 2007 και η UKGC φροντίζει να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα νέα μέτρα.

 

Οι νέοι νόμοι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το νέο πακέτο νόμων που αφορά στον τομέα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλων σχετικών παράνομων ενεργειών ονομάζεται “The Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer Of Funds (Information on the Payer) Regulations 2017 και έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 26 Ιουνίου. Ουσιαστικά, αντικαθιστά τον προηγούμενο νόμο του 2007, καθώς κινείται στα ίδια πλαίσια με την σχετική οδηγία της Ε.Ε..

Η ενημέρωση της UKGC προς τις εταιρείες στοιχήματος

Η UKGC, λοιπόν, ενημερώνει τις εταιρείες στοιχήματος (είτε λειτουργούν επίγεια είτε online) για τις αλλαγές και τις καλεί να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο του νέου νόμου. Στην ενημέρωση αυτή, η UKGC υπογραμμίζει και τρία ιδιαίτερα σημαντικά σημεία:

  1. Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν επιπλέον υποχρεώσεις στον τομέα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια.
  2. Υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα στάνταρ της αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα.
  3. Η κυβέρνηση έχει τη δικαιοδοσία να προσθέσει νέους τομείς στην καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο μέλλον, αν κρίνει ότι παρουσιάζουν ρίσκο.

 

“Καλοδεχούμενοι οι νέοι νόμοι”

Ο διευθυντής του προγράμματος της UKGC, Richard Watson, δήλωσε για τους νέους νόμους: “Οι νέοι νόμοι είναι καλοδεχούμενοι, καθώς στηρίζουν τον σκοπό μας να διατηρήσουμε καθαρό από εγκληματικές ενέργειες τον χώρο του στοιχήματος. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην διαδικασία αναθεώρησης των οδηγιών μας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ώστε να συμφωνούν με τους νέους νόμους – και υπενθυμίζουμε στις στοιχηματικές εταιρείες πως πρέπει να αναλάβουν με σοβαρότητα τα καθήκοντά τους στον τομέα και να προχωρήσουν στις κατάλληλες αλλαγές”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.