Πρόστιμο 470.000 ευρώ στην Ολλανδία για την εταιρεία στοιχημάτων Kindred

Η εταιρεία στοιχημάτων Kindred (ιδιοκτήτρια της Unibet και άλλων στοιχηματικών ιστοσελίδων) καλείται να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο στις ολλανδικές Αρχές, αφού μία από τις ιστοσελίδες της απευθυνόταν σε Ολλανδούς παίχτες, χωρίς να διαθέτει άδεια. Το πρόστιμο, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού αγγίζει τα 470.000 ευρώ. Η Kindred, πάντως, έχει ήδη καταθέσει έφεση για το πρόστιμο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αρκετά αρνητική για την εταιρεία στοιχήματος, αφού βάζει σημαντικά εμπόδια στις προθέσεις της να δραστηριοποιηθεί νόμιμα στην ολλανδική αγορά, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2021.

 

Οι παραβάσεις της Kindred στην Ολλανδία

Σύμφωνα με την KSA, την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας, η ιστοσελίδα Unibet.eu, ιδιοκτησίας Kindred, απευθυνόταν και δεχόταν Ολλανδούς παίχτες, από τις 11 Αυγούστου έως τις 27 Δεκεμβρίου του 2018. Σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, στην οποία το online στοίχημα εξακολουθεί να απαγορεύεται, καμία εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με το πρόστιμο των 470.000 ευρώ.

Η Kindred, όμως, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έφεση στην απόφαση. Άλλωστε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας στοιχήματος επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα και, αν δεν ακυρωθεί (ή μειωθεί) το πρόστιμο, θα πρέπει να το πληρώσουν μέχρι το τελευταίο ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να αιτηθούν μία από τις άδειες. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και στη διαδικασία διαβούλευσης των νέων νόμων και να προτείνουν αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας των καταναλωτών στα πρώτα βήματα της αγοράς νόμιμου στοιχήματος, η οποία θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.