Επιτυχημένο το μέτρο της μαύρης λίστας στη Σλοβακία

Το υπουργείο Οικονομικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε πως το μέτρο της μαύρης λίστας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και πως έχει στεφθεί από επιτυχία. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, το εν λόγω μέτρο έχει καταφέρει να αποθαρρύνει τις εταιρίες στοιχήματος από το να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι το στοίχημα (επίγειο και online) είναι νόμιμο στην Σλοβακία, αλλά οι σχετικοί νόμοι έχουν επιβάλλει αρκετούς περιορισμούς. Εξαιτίας αυτών των περιορισμών, πολλές εταιρίες στοιχήματος αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν χωρίς άδεια στη χώρα. Ωστόσο, το μέτρο της μαύρης λίστας τις ανάγκασε να αποχωρήσουν.

 

Αποχώρησαν περισσότερες από τις μισές παράνομες εταιρείες

Αναλυτικότερα, η μαύρη λίστα της Σλοβακίας περιλαμβάνει σχεδόν 500 εταιρίες στοιχήματος, οι οποίες δεν έχουν αποκτήσει άδεια, αλλά συνεχίζουν να δέχονται Σλοβάκους παίχτες. Από τη στιγμή που μπήκαν στη μαύρη λίστα, όμως, οι εταιρίες αυτές δε μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου, καθώς η πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους έχει μπλοκαριστεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν, το συγκεκριμένο μέτρο είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από τις μισές εταιρίες που βρέθηκαν στη μαύρη λίστα, επειδή λειτουργούσαν παράνομα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη χώρα.

 

Η στοιχηματική αγορά της Σλοβακίας

Το online στοίχημα είναι νόμιμο στη Σλοβακία, αλλά οι νόμοι που ρυθμίζουν την αγορά είναι ιδιαίτερα αυστηροί, φέρνοντας αρκετούς περιορισμούς και ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας για τις εταιρείες του εξωτερικού. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρίες αποφάσισαν να μην αιτηθούν καν άδεια και να συνεχίσουν να λειτουργούν παράνομα, χωρίς να πληρώνουν φόρους.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιοι προχώρησαν στη δημιουργία της μαύρης λίστας, η οποία περιέχει περίπου 490 ιστοσελίδες και μπλοκάρει την είσοδο των παιχτών σε αυτές. Και εξαιτίας της, πολλές παράνομες στα μάτια του σλοβακικού νόμου εταιρίες αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.